Faddia Michael zoekt jonge ” kunstenaars”

Hoewel er aan de Dorpsdijk een redelijk aantal ateliers te vinden is heeft Faddia MIchael nog nergens de mogelijkheid voor kinderen gevonden om creatieve lessen te volgen of kunst te maken. In het verleden is zij in Amsterdam actief geweest als kunstdocent en ze is dan ook heel benieuwd of er behoefte is aan soort gelijke activiteiten in Rhoon.

Michael heeft lessen gegeven in binnen- en buitenschoolse context en aan kinderen tussen de 6 en 15 jaar. In haar lessen werken de deelnemers aan thema’s uit hun leefomgeving die zij belangrijk vinden. Ze ontwikkelen maakvaardigheden als schilderen, tekenen, bouwen, collages, druktechnieken, grafisch ontwerp en film en fotografie.

De kinderen leren zelf creëren, kritisch denken, samenwerken, problemen oplossen en ontwikkelen hun creatieve talent. Thema’s die in het verleden aan bod zijn gekomen zijn: zwerfafval, modeshows, de gezonde buurt en knipselkunst.

Klinkt dit interessant? Laat dan Op de Facebook pagina van Faddia MIchael weten in welke leeftijd de kinderen zijn en in welke technieken zij het meest geïnteresseerd zijn. Bij voldoende animo starten de lessen eind dit jaar!(Het gaat in de lessen dus meer om de gedachte achter het werk dan om de techniek. Verwacht geen klassieke schilderlessen, maar expressief en ‘eigen’.)

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *