Extra handhavers in de BAR gemeenten

ALBRANDSWAARD – Vanaf 17 januari krijgen de handhavers in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk vier weken lang ondersteuning van 6 stagiaires. De stagiaires volgen de mbo-opleiding HTV (Handhaver Toezicht en Veiligheid) aan de Zadkine Veiligheidsacademie in Hoogvliet.In het kader van hun opleiding lopen de studenten elk schooljaar 8 weken stage. Geen dag is hetzelfde, daarom is het erg leerzaam om te ervaren wat er bij komt kijken om echt ‘op straat’ te werken. Tijdens deze praktijkweken leren de studenten de kneepjes van het vak van hun ervaren begeleiders, zodat zij na diplomering zelfstandig kunnen functioneren. De opleiding duurt twee tot drie jaar, waarna de studenten aan de slag kunnen als Handhaver of kunnen solliciteren bij de Politieacademie, afhankelijk van hun keuzedeel.

Barendrechts wethouder Cees Schaap : “Om ook in de toekomst voldoende handhavers te hebben, zijn goede stageplekken belangrijk. Iets waar wij als gemeente graag aan meewerken. U kunt de stagiaires dagelijks tegenkomen. In de wijken, het centrum of het buitengebied. Onder begeleiding werken zij aan hun individuele leerdoelen en praktijkopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een proces verbaal, maar we richten ons met name op het signaleren van overlast en het in gesprek gaan met inwoners. Dat is namelijk een belangrijke taak van handhaving.”

De Zadkine Veiligheidsacademie leidt op voor een toekomst in de Veiligheidsbranche. Naast de HTV-opleiding, worden opleidingen tot Beveiliger en VeVa (Defensie) opleidingen verzorgd. Kijk voor meer informatie op www.zadkine.nl/veiligheidsacademie.

(Visited 100 times, 2 visits today)