Exposities in Kasteel uitgesteld

In het verleden heeft de Stichting Kasteel van Rhoon twee schenkingen ontvangen, te weten de collectie Scherft en de collectie Rehmann. Beide collecties bestaan uit voornamelijk grafisch werk.

Na een expositie van de collectie Scherft is nu de collectie Rehmann aan de beurt na eerder in juni 2020 ook al te zijn geannuleerd vanwege Covid-19. Tijdens de expositie zijn o.a. etsen, litho’s en zeefdrukken te zien. Er is niet gekozen voor een thema, de selectie is gebaseerd op het idee veel verscheidenheid in onderwerp en techniek te laten zien.

Naast het werk uit de collectie Rehmann kunnen bezoekers genieten van de vitrine-expositie ‘the butterfly effect’ van fotograaf Louisiana van Onna, een project in samenwerking met Naturalis en de Vlinderstichting. Ze zijn makkelijk te overzien, heel klein maar zodra je ze ziet gegrift in je geheugen door hun magische blauw. Zigzaggend laten ze een spoor na in je zicht, om vervolgens snel weer te verdwijnen. Het Gentiaanblauwtje. 30 jaar geleden vlogen ze in walmen over natte heidelandschappen in heel Nederland. Een prachtig gezicht en daarmee een icoon voor onze biodiversiteit.

Vanwege de COVID-19 restricties t/m 9 februari zal deze tentoonstelling echter niet op 7 februari open gaan voor het publiek. Wel worden de nodige voorbereidingen getroffen mochten musea na de 9e wel weer open mogen, om de tentoonstelling dan vanaf 14 februari te laten lopen.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *