Expositie Wim van de Goor in Kasteel

De expositieruimten op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon is van 14 november t/m 5 december ingericht met het werk van de kunstenaar Wim van de Goor.

Midden in Coronatijd ging een afvaardiging van de expositie commissie van “Stichting Kasteel van Rhoon” in het atelier van Wim van de Goor zijn werk bekijken op geschiktheid voor een expositie op de klokkenzolder. Wim toonde toen waar hij op dat moment mee bezig was. Er hing evenwel ook een groot geschilderd werk uit 1986, op papier van een formaat van 300 cm x 250 cm dat de aandacht trok.

Na een bezoek van Wim aan de klokkenzolder bleek dat de panelen aldaar niet geschikt zijn om zijn recenter werk te tonen. Besloten werd om de tentoonstelling in te richten met werk uit de jaren ’80. Dat sluit beter aan bij het formaat van de tentoonstellingspanelen. Het werk van Wim van de Goor uit de jaren ’80 kan het best omschreven worden door een citaat van Trouw recensent Cees Straus: “Van de Goor werd een van de eerste JONGE WILDEN”, een feit dat op zijn eerste expositie toentertijd slecht werd begrepen.

Er is voor gekozen geen hedendaags werk aan de expositie op de Klokkenzolder toe te voegen, daar de indruk zou kunnen ontstaan dat er twee verschillende kunstenaars exposeren. Zo is het werk van Wim in de loop van de tijd veranderd.

In de tentoonstelling in Het Kasteel van Rhoon kijkt Wim voor het eerst terug op zijn vroege, wat kleinere werk. De mentaliteit die Cees Straus indertijd observeerde in het werk van Wim van de Goor is ook in deze tentoonstelling aanwezig. Om die reden zal het een spannende tentoonstelling zijn.

Het resultaat zal de kijker verrassen. De opening is op 14 november om 14:00 uur en daarna t/m 5 december op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur, vrije toegang.

Meer informatie: /www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda

(Visited 55 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *