Erwin’s Sportcolumn – sv Poortugaal – Voorschoten’95 wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Het afgelopen weekend was er één van uitersten: 3 afgelastingen, 2 nederlagen en 3 overwinningen, waarbij die van sv Poortugaal er glorieus boven uitsteekt, maar daarover straks meer.

Eerst beginnen we met de overwinning van Barendrecht in de 3e Div. A uit bij DOVO. Na een serie nederlagen, eindelijk weer eens 3 punten gepakt en nog belangrijker tegen een concurrent in de onderste regionen, die men daarmee voorlopig op achterstand heeft gezet. Hopelijk gaat dit mooie resultaat zaterdag een vervolg krijgen in de thuis wedstrijd tegen Jong Almere City. Deze ploeg heeft 1 punt meer en staat ook 1 plaats hoger dan de Barendrechters. Een overwinning zou dus opnieuw een goede stap in de richting van een plaats in de middenmoot zijn. We gaan ervoor!

Ook de andere Barendrechtse ploeg: Smitshoek deed goede zaken in de Hfd. kl. A door thuis te winnen van Achilles Veen.  Met dit resultaat is men over deze ploeg heen gesprongen naar een keurige 5de plaats. Zaterdag speelt men opnieuw thuis en wel tegen sc Feyenoord.  Die staan met 2 punten achterstand op een 7de plaats. Voor beiden dus een belangrijk treffen  om zich in de kopgroep te handhaven. Waarbij ik gezien de huidige vorm Smitshoek de beste papieren toedicht!

Ja en dan sv Poortugaal. Met nog 1 wedstrijd te spelen, sleepte men in de uitwedstrijd van de 1ste kl. B tegen nummer 3 Brielle de 1ste periodetitel in de wacht! En dat ook nog eens ongeslagen. Een geweldige prestatie van de ploeg van Peter Klomp. Alleen zijn we er natuurlijk nog niet, er wachten  nog 19 wedstrijden voordat de prijzen echt verdeeld gaan worden. Vaak zie na een 1ste periodetitel dan ook een terugval alsof het ultieme doel al bereikt is. Maar ik denk dat Klomp genoeg ervaring heeft om zijn ploeg daarvoor te waarschuwen en behoeden. 

We gaan het zaterdag zien in de thuiswedstrijd tegen Voorschoten’ 95, wat dan ook tevens onze wedstrijd van de week is en waarvan  ik zelf verslag  hoop te gaan doen!

In de 3e kl. D weinig reden tot juichen aangezien  Rhoon daarin onfortuinlijk verloor, na een 1-0 voorsprong,  met 1-2 tegen Kethel Spaland en de thuiswedstrijd van Rijnmond H. Sport werd afgelast. Voor Rhoon betekent het zich weer opnieuw zien op te laden voor de zware uitwedstrijd tegen Zuidland. Men zit duidelijk even in de hoek waren de klappen vallen en een goed resultaat zou enorm kunnen helpen daaruit te komen. We duimen ervoor.

Rijnmond H. Sport mag na het weekje gedwongen rust uit aantreden tegen datzelfde Kethel Spaland. Men is door de wedstrijd van Rhoon al vast gewaarschuwd voor deze counterploeg  en hopelijk doet men daar hun voordeel mee!!

In de 4e klasse H ging Pernis na een 0-1 ruststand uit tegen Abbenbroek met maar liefst 1-5 jammerlijk onderuit!! Wel blijft men met 15 punten uit 7 wedstrijden nog op een keurige 2de plaats staan, maar de kans op de 1ste periodetitel heeft men echter niet meer in eigen hand. Bovendien wacht er opnieuw in een soort derby een moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst SCO’ 63. Het puntenverschil tussen beiden bedraagt 2 in het voordeel van de Pernissenaren. Dus ook hier weer een belangrijk treffen!!

WCR zag zijn uitwedstrijd tegen Simonshaven ook jammer genoeg afgelast.  Zaterdag wacht er de thuiswedstrijd tegen Zinkwegse Boys. Een ploeg die weliswaar 6 punten meer maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. Een overwinning zou de Rhoonaars dan ook qua verliespunten op gelijke hoogte brengen! Hopelijk gaat dat lukken al was het maar om de onderste regionen te verlaten! Iets wat we de geel/blauwen van harte gunnen.

Ook de wedstrijd van Meeuwenplaat in de zondagse 2e kl. D werd helaas afgelast. Zondag wacht de Hoogvlieters een thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde. Deze ploeg heeft 7 punten meer behaald maar ook weer een wedstrijd meer gespeeld. Dus ook hier geldt dat een overwinning Meeuwenplaat weer een beetje uit de gevarenzone gaat brengen. Dus ook hier duimen geblazen!

De korfballers zijn druk aan het oefenen voor de zaalcompetitie die op 23 november a.s. gaat beginnen!!

In de reguliere uitzending van a.s. zaterdagmiddag houden wij u tussen 14.00 en 17.00 uur weer zoveel mogelijk op de hoogte van alle bovenstaande wedstrijden, waarbij de presentatie dit keer in handen is van Arie Korteweg en Jeroen van Dinther voor de techniek en muziek zorgt!

Dus mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw favoriete ploeg te bezoeken, stem dan  gewoon op ons af en wij zorgen ervoor dat u niets hoeft te missen!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 84 times, 1 visits today)