Erwin de Jongh’s RTV Albrandswaard sportcolumn

Sportvrienden,

Ook in de diverse sportcompetities worden de coronabesmettingen steeds meer merk- en voelbaar. Zo moesten er in het afgelopen weekend bij het amateurvoetbal, er mede daardoor, maar liefst ruim honderd wedstrijden worden afgelast. Iets wat uiteraard in de loop van het seizoen ingehaald moet worden en daardoor een steeds groter wordende druk op het geheel gaat leggen. Ook bij onze regioclubs begint dit laatste te spelen. Zo ging de derby tussen Pernis en WCR helaas om dezelfde reden ook niet door. En ook komend weekend krijgen we hier weer mee te maken, maar daarover straks meer.

Om toch maar gewoon bij ons normale overzicht te beginnen, verraste Barendrecht in de 3e Div. A opnieuw door bij Staphorst met 2-3 te winnen. Hierdoor steeg men met 8 punten uit 4 wedstrijden zelfs naar een 2e plaats. Of dat houdbaar is, zal zaterdag blijken als Harkemase Boys op bezoek komt. De gasten hebben namelijk weliswaar 1 punt minder dan de thuisploeg maar ook een wedstrijd minder gespeeld, In elk geval dus een topper, waarbij ik Barendrecht iets betere kansen toedicht!

In de Hfd. kl. A had sv Poortugaal vooraf in de thuiswedstrijd tegen sc Feyenoord getekend voor een gelijkspel, dat werd het uiteindelijk ook 3-3. Achteraf overheerste daar echter toch teleurstelling over, temeer daar het behaald werd tegen 10 man, men in de tweede helft nog voor gestaan had met 3-1 en in diezelfde helft een strafschop mistte. Maar goed ook dat is sport en daarbij, dat men nu aantoonbaar mee kan doen met de op papier betere ploegen geeft toch ook hoop en vertrouwen voor de toekomst. Dat had zich wellicht zaterdag al uit kunnen betalen in de belangrijke uitwedstrijd tegen mede promovendus Scherpenzeel, echter moest deze wedstrijd afgelast worden wegens corona perikelen in de eigen selectie. Hopelijk valt het allemaal mee en kan men volgende week zaterdag gewoon weer spelen.

Bij Smitshoek wil het nog steeds lukken dit keer werd er thuis ruim verloren van Achilles Veen met 3-6. Leuk voor de neutrale toeschouwers. maar zo langzamerhand gaat het bij de ploeg zelf toch knagen aan het zelfvertrouwen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen datzelfde sc Feyenoord, dat op revanche uit zal zijn voor de in hun ogen wanprestatie tegen sv Poortugaal. Wellicht dat dan ook een gelijkspel al een aardige opsteker zou zijn voor de oranje/zwarten.

Ook in de 3e kl. C dacht Rhoon thuis in de 2e helft met 4-1 de buit tegen Botlek binnen te hebben en dus wat rustiger aan te kunnen doen. Bijna kwamen ook zij bedrogen uit, want de gasten kwamen nog knap terug tot 4-3, maar gelukkig voorkwam het eindsignaal erger. Overigens zag ik een, vooral in de 1ste helft, leuk en attractief voetballend Rhoon, wat hoop geeft voor de toekomst. De eerste test daarvoor komt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland, wat in de bekerronde nog met 7-0 van WCR won. Het zegt niet alles, maar wel dat Rhoon zich geen 2e helft kan permitteren als afgelopen zaterdag!!

In diezelfde klas verloor Rijnmomd H. Sport ook zijn tweede wedstrijd thuis tegen Zuidland met 1-3. Een lelijke tegenvaller na de succesvolle bekerwedstrijden. Zaterdag krijgt men opnieuw thuis een nieuwe kans op eerherstel tegen OVV, wat 3 punten heeft uit 2 wedstrijden. We zijn benieuwd of dit ook gaat lukken.

In de 4e kl. H  ging dus de wedstrijd tussen Pernis en WCR, die overigens als alles goed gaat a.s. dinsdagavond wordt ingehaald, niet door. Hopelijk kan Pernis zaterdag wel aantreden in de uitwedstrijd tegen NBSVV, anders wordt de inhaalrace weer een stukje langer. Overigens staan de gastheren na 2 wedstrijden nog puntloos onderaan, dus zouden er, als alles doorgaat daar wellicht punten gepakt kunnen worden! Daar hopen we dan ook maar op!

WCR mag thuis aantreden tegen Zinkwegse Boys. In dezelfde vorm als tegen GOZ moet dat te doen zijn, althans daar ga ik vanuit!!

In de 2e kl. D van de zondag, verloor Meeuwenplaat ook zijn 2e wedstrijd, dit keer thuis tegen COAL met maar liefst 0-5. Een slecht begin van de competitie dus met de doelcijfers van 0-9. Hopelijk gaan de aanvallers zondag ook “ meedoen” uit tegen Full Speed, te meer daar deze ploeg ook nog puntloos is!

De korfballers van RWA zitten in de 1e kl. E duidelijk in een vorm dip, na opnieuw een thuisnederlaag nu tegen HKV/Ons Eibernest.  Zaterdag moet men proberen deze neergaande lijn te doorbreken door uit bij Die Haghe punten te gaan pakken. Voor wat ik er van gezien heb, ligt het allemaal niet zo zeer aan het veldspel, maar meer aan het scorend vermogen en dat heeft weer o.a. met zelfvertrouwen te maken!! Een overwinning kan ook daar positief aan bijdragen. Ik duim ervoor!

Helaas zag Nikantes hun uitwedstrijd tegen DKV afgelast worden. Aan de andere kant heeft men wel goed kunnen uitrusten voor de derby van zaterdag thuis tegen het Spijkenisser Olympia. Deze ploeg heeft 2 punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld! Dus spanning alom in een wedstrijd die om 15.30 uur begint!

Of bovenstaande wedstrijden allemaal doorgaan is momenteel nog niet bekend, maar er zouden er ook zomaar weer wat afgelast kunnen worden. In Albrandswaardsport zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur houden we er u van op de hoogte, alsmede van alle tussen-, rust- en eindstanden van die wedstrijden die door zijn gegaan.. Als vanouds zal Dick v.d. Meer zich daarmee belasten en zorgt tevens voor de tussen liggende muziek. Helaas door omstandigheden geen live verslag, maar dat bewaren we voor volgende week. 

Alvast een spannend en vooral gezond weekend gewenst!!

Erwin.

(Visited 67 times, 1 visits today)