Enquete ” dementievriendelijke gemeente “

Mensen met dementie willen graag onderdeel uitmaken van hun omgeving. Mantelzorgers willen de zorg voor hun naaste met dementie zo lang mogelijk volhouden. De gemeente voelt zich hier verantwoordelijk voor en wil ervoor zorgen dat dit mogelijk is. Maar hoe kan de gemeente dat doen?


Van belang is voor de gemeente om goed op de hoogte te zijn van de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorger. Om mee te werken aan dit onderzoek start Steunpunt Mantelzorg SWA met een enquête onder mantelzorgers die zorgen of hebben gezorgd voor een naaste met dementie.
Op deze manier kunnen we met elkaar zorgen voor een dementievriendelijke gemeente.

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Verder maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en vergroot de gemeente de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen Omgaan met dementie.

Heeft u de zorg voor iemand met dementie? Of heeft u voor iemand met dementie gezorgd, die korter dan een jaar geleden overleden is? Dan zouden wij het fijn vinden als u deze vragenlijst invult. Het maakt niet uit of uw naaste thuis of in zorginstelling woont of gewoond heeft.

Uw antwoorden en gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen voor het onderzoek gebruikt. De uitkomst wordt meegenomen in het project “dementie vriendelijke gemeente”.

U kunt de enquête vinden op de website van Stichting Welzijn Albrandswaard en ophalen bij de receptie van Stichting Welzijn Albrandswaard, Rijsdijk 17a te Rhoon. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.


Mocht u bij het invullen van deze vragenlijst hulp nodig hebben, kunt u contact opnemen met SWA Steunpunt Mantelzorg 010-5018322 , mailto:mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl of mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl. U kunt meedoen tot 8 februari 2021.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.