Ennio Morricone in Het Kruispunt

Op donderdag 8 oktober geven filmwetenschapper Rudi de Boer en Morricone-kenner Sijbold Tonkels een muzikale lezing in Theater het Kruispunt over een van de grootste filmcomponisten ter wereld: Ennio Morricone.

In de theaterzaal passeren op het witte doek de 16 grootse filmfragmenten de revue, ondersteund met de 16 bijbehorende muziekthema’s. Muziek uit onder meer The Untouchables, The Good the Bad and the Ugly, Casualties of War, Once Upon a Time in the West, Le Professionel en For a Few Dollars More. Rudi de Boer en Sijbold Tonkens geven een verbindende toelichting op deze muziekthema’s.

Ennio Morricone is bij veel Nederlanders bekend door zijn muziek voor de klassieke western Once Upon a Time in the West. Velen hebben de soundtrack-lp van deze film, onder de titel Het Gebeurde in het Westen, in de kast staan. Het hoofdthema van de film staat al jaren in de top 2000 van Radio 2.

Maar wie weet dat Morricone een muzikaal wonderkind is? En de muziek voor meer dan 500 films en tv-series heeft gecomponeerd? Op 87-jarige leeftijd mocht hij nog een Oscar in ontvangst nemen voor de score van The Hateful Eight. De Boer en Tonkels brengen een ode aan deze grootheid.

Deze muzikale lezing vindt plaats op donderdag 8 oktober om 19.30u in Theater het Kruispunt. Kaarten zijn nu te koop via www.theaterhetkruispunt.nl. Kaarten kosten €14,50.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *