Electrische deelfietsen in Rotterdam

Deelvervoerbedrijf GO Sharing biedt nu ook elektrische deelfietsen, naast zijn elektrische deelscooters. Het bedrijf start vandaag met het plaatsen van 240 elektrische deelfietsen in Rotterdam. Eerder waren Eindhoven en Den Bosch aan de beurt. De e-bikes zijn een gezond en duurzaam alternatief op ritjes in de stad en de ‘last-mile’ naar eindbestemmingen in het centrum. Binnenkort zal GO Sharing ook deelauto’s introduceren en daarmee de reis van A naar B, ook tussen regio’s, met multimodaal deelvervoer ondersteunen.

Naast de elektrische deelscooters gaat GO Sharing nu ook e-bikes aanbieden. De eerste elektrische deelfietsen heeft het bedrijf de afgelopen maand in Eindhoven en Den Bosch geplaatst. Vandaag start GO Sharing met het plaatsen van 240 e-bikes in Rotterdam. Volgende week zal ook in Den Haag gestart worden met het plaatsen van eveneens 240 elektrische deelfietsen.

Via de GO Sharing app zijn de e-bikes terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt vanaf €0,18 per minuut en €0,15 per minuut om de e-bike in parkeerstand te plaatsen. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. De accu’s worden door de Powerrangers van GO Sharing – medewerkers die rondrijden in elektrische busjes die vol zitten met opgeladen accu’s – vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

De elektrische deelfietsen zijn onderdeel van het multimodale aanbod waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. Ook als je naar een andere stad reist wil je hetzelfde gemak als een eigen voertuig. Met GO Sharing pak je binnen 3 minuten lopen een deelscooter of -e-bike, reis je straks – als de deelauto’s aan het aanbod hebben toegevoegd – naar een Mobility Hub die wij samen met Q-Park introduceren voor een deelauto of naar het station om naar een andere regio te reizen. Daar pak je een deelscooter of e-bike naar je eindbestemming. Allemaal via één app en tegen een tarief dat eigendom van een voertuig duur maakt.”

In april maakte GO Sharing bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen en elektrische auto’s en e-bikes toe te voegen aan het aanbod aan deelvervoer. Het deelvervoerbedrijf verwacht de komende periode nog eens 1.000 e-bikes extra aan te gaan bieden in andere Nederlandse steden. GO Sharing is ook gestart met het testen van de deelauto’s en zal deze binnenkort aan het multimodale aanbod toevoegen.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *