Eerste verlies s.v. Poortugaal

Zaterdag heeft s.v. Poortugaal opnieuw een voetbalwet. Na het vieren van een (periode)titel wordt doorgaans de wedstrijd erop verloren, dit overkwam de koploper in de eerste klasse ook.

Na zeven gewonnen wedstrijd mocht s.v. Poortugaal vorige week tegen Brielle de eerste periodetitel in de wacht slepen. Zaterdag stond vervolgens de thuiswedstrijd tegen het taaie Voorschoten ’97 op het programma.

De eerste helft was niet heel erg boeiend maar leek door een doelpunt van Verburg toch de goede kant op te keren. De tweede helft werd het spel harder en ging Voorschoten ’97 op zoek naar de gelijkmaker.

Nadat deze ook daadwerkelijk werd gescoord werd het veldspel nog pittiger en had de dienstdoende scheidrechter alle moeite om de ploegen in het gareel te houden. De gasten wisten hier het beste mee om te gaan en konden zo’n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd een tweede treffer te produceren.

Ondanks een aantal wissels lukte het vervolgens de thuisploeg niet meer om een eerste nederlaag af te wenden.

s.v. Poortugaal is nog wel koploper met 21 punten uit 8 wedstrijden. Neptunus-Schiebroek won nipt met 4-3 van Forum Sport en staat met één punt achterstand op de tweede plaats.

Zaterdag speelt de ploeg van trainer Peter Klomp een uitwedstrijd in en tegen Heinenoord dat bijna onderaan staat met slechts 5 punten.

(Visited 130 times, 1 visits today)