Eerste editie NK blindproeven wijn

WTOL Academy organiseert de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuilatte. Zowel professionals als consumenten kunnen zich inschrijven.

Het Nederlands kampioenschap draagt de naam ‘SVH Wijnexpert van het jaar 2022’ en verwijst naar partner Stichting Vakbekwaamheid Horeca, het kenniscentrum van de horeca dat staat achter goed getrainde en opgeleide horecaprofessionals. De wedstrijd staat geheel in het teken van wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland. 

Wijnimporteur L’Exception heeft zich eveneens verbonden aan de wedstrijd en stelt de hoofdprijs ter beschikking: een volledig verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuilatte. The Wine List en Oud Reuchlin & Boelen zijn eveneens wijnpartner. Mediapartners zijn Gastvrij Rotterdam, ChefsFriends.nl en Culinaire Saisonnier.

De competitie bestaat uit vijf voorrondes, waarvan drie op Gastvrij Rotterdam, één in Houten bij het Vakcentrum Food Wine & Hospitality en één bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

Eerste voorronde: 20 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Tweede voorronde: 21 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Derde voorronde: 22 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Vierde voorronde: 11 oktober, Vakcentrum Food Wine & Hospitality

Vijfde voorronde: 15 november, Het Amsterdamse Proeflokaal

Ruud Weterings, directeur WTOL Academy: ,,Het doel van de wedstrijd is deelnemers hun kennis als wijnliefhebber te laten vergroten. Het blind proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement, draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid. De competitie bestaat uit tien vragen over zes te proeven wijnen. Er is bij de vragen geen interpretatie mogelijk, het antwoord is gewoon goed of fout.”

Op de avond van de wedstrijdvoorronde worden de geproefde wijnen in een webinar toegelicht. De deelnemers worden per mail geïnformeerd over de uitslag.

De voorrondes zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn. Om de kans op een plek in de halve finale te vergroten, kunnen deelnemers aan meerdere voorrondes meedoen. Alleen de hoogste score van de deelnemer in de voorrondes telt uiteindelijk. 

Ricardo Eshuis, directeur SVH: ,,Het NK Blindproeven is een mooi initiatief dat bijdraagt aan het vergroten van de vakkennis over wijn op de werkvloer. Uiteraard is het ook leuk voor de wijnliefhebbers die er thuis hun hobby van hebben gemaakt. De competitie is een uitgelezen kans voor horecaprofessionals met interesse in wijn om hun wijnkennis te testen en tegelijk meer te leren over wijnen uit verschillende landen.”

De halve finale vindt plaats in januari 2022 en de finale in februari in het Vakcentrum Food Wine & Hospitality. De beste twintig deelnemers van alle voorrondes plaatsen zich voor de halve finale in januari 2022. De beste tien van de halve finale plaatsen zich voor de finale in februari 2022. Een wedstrijdleiding houdt toezicht op een zorgvuldig verloop van de competitie. 

Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.NK-blindproeven2022.nl.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *