Duurzame huizenroute in Albrandswaard

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning, online en tijdens verschillende activiteiten. Wie zelf ook aan de slag wil, kan inspiratie opdoen via de voorbeeldwoningen en ervaringsverhalen of op bezoek bij een duurzaam huis. De gemeente Albrandswaard doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan hun woning aan te melden.

Gemeente Albrandswaard ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met deelnemende huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Het is een mooie kans om voorbeelden onder de aandacht te brengen via de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen zo ervaringen uit eerste hand en ontdekken bijvoorbeeld dat een energiezuinig huis ook voor meer comfort zorgt.

Het hele jaar kunnen bezoekers online inspiratie opdoen, vragen stellen aan huiseigenaren of een afspraak maken voor een bezoek. Daarnaast zijn er een aantal evenementen waarbij het mogelijk is om duurzaam wonen in de praktijk te zien en ervaren. Op 31 oktober en 7 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor bezoekers. Dit jaar kunnen huiseigenaren ook deelnemen aan de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland.’

Deel je verhaal
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Albrandswaard. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, HR++-glas, natuurlijke bouwmaterialen of een geheel aardgasvrije woning; elke ervaring is welkom. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *