Dinsdagavond extra ‘Albrandswaard Sport’ met live verslag van vv DRL – WCR

Sportvrienden,

Dit keer een extra sportcolomn i.v.m. de midweekse competitieronde voor alle teams van de 1e klasse en lager en wel op dinsdagavond voor de zaterdagteams en donderdagavond voor de zondagploegen.  Door de corona-stop is dit noodzakelijk geworden om op tijd het seizoen te kunnen afsluiten

Zo ontmoet in de 3e Kl. C Rijnmond H. Sport thuis Vierpolders. Zelf wonnen de Hoogvlietnaren na tijden, afgelopen zaterdag weer eens een uitwedstrijd en wel met maar liefst 1-5 tegen VDL. De 3 punten waren dan ook hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Ze bezetten nu samen met datzelfde VDL de 

7e en 8e plaats met 23 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er 3 minder dan de gasten, maar die deden er wel een wedstrijd meer over. Dus zit er voor de winnaar zo wie zo een positieverbetering en/of versteviging in. Wij houden het op een gelijkspelletje, al weet je het met de Groen/Gele formatie nooit.

Rhoon verloor door een slap begin zaterdag onnodig de belangrijke wedstrijd in de 3e Kl. D thuis van Oud-Beijerland met 2-3. Daardoor moet men nog achterom blijven kijken, aangezien men met 24 punten uit 21 wedstrijden nog lang niet veilig is. Daarvoor is een overwinning thuis tegen Den Bommel dan ook erg belangrijk, al geldt dit ook voor de gasten die slechts 2 punten minder hebben en bij een overwinning dan ook over Rhoon heen zouden wippen. Spanning alom, maar mocht Rhoon het niveau van de 2e helft van zaterdag aantikken, dan zouden de punten wel eens in Rhoon kunnen blijven.                                      

 En daar duimen we dan ook voor!

In de 4e Kl. G was Pernis zaterdag noodgedwongen vrij aangezien de tegenstander HWD uit de competitie gestapt is. Een grote tegenvaller voor de Pernissers, die nu weer op de 12e en laatste plaats staan oftewel op degraderen. Of daar dinsdagavond verandering in komt valt te betwijfelen aangezien de bezoekers t.w. Rotterdam United maar liefst 15 punten meer hebben. Het enige is dat zij al veilig zijn en dat dit misschien wel eens een voordeeltje voor de ploeg van Munoz op zou kunnen leveren.

In de 4e Kl. H blijft WCR helaas volharden in het patroon van winnen van één van de koplopers en verliezen van één van de onderste. Zo ging de uitwedstrijd tegen Simonshaven dan ook met 1-0 verloren. Als men dit soort wedstrijden in het bijna afgelopen seizoen wel eens gewonnen zou hebben, zou men heel wat hoger gestaan hebben dat de huidige 7e plek met 29 punten uit 21 wedstrijden. Dat zijn er overigens nog wel 2 meer dan DRL de ploeg waar men nu op bezoek moet. We hebben Dick van der Meer gevraagd om eens te gaan kijken hoe dit afloopt in onze wedstrijd van de avond!.

Vorige week vroeg ik me af of de winst van Meeuwenplaat in de 2e Kl. D van de zondag een oprisping was of dat er sprake was van een ommekeer. Nu dat laatste blijkt kennelijk het geval te zijn, want gisteren werd er heel knap met 2-3 gewonnen uit bij Wilhelmus. Hierdoor staat men nog wel één na laatste, maar de aansluiting met de staart van de middenmoot is wel gemaakt. Donderdagavond wacht de lakmoesproef als het op de 4e plaats staande RKDEO op bezoek komt. Zij hebben 20 punten meer, maar wie weet hebben de resultaten van de afgelopen 2 weken de Meeuwenplaters vleugels gegeven. We zijn benieuwd.

Al is het een beperkt programma, er zitten wel een aantal interessante en belangrijke wedstrijden bij van onze regio clubs, waardoor we besloten hebben om daarin van dit alles dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur verslag te doen, het zij live, hetzij vanuit de studio waarbij Herman Spijkers de presentatie voor zijn rekening neemt en Jessy zijn techniek debuut maakt. Hopelijk treffen we u daarbij weer als luisteraar.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *