Paasweetjes, Valpreventie en Diederik Gommers in ‘Steevast op Zondag’

1e Paasdag kunt u van 12.00 – 13.00 uur bij ‘Steevast op Zondag’ luisteren naar allerlei Paasweetjes en bijzonderheden rond dit christelijke feest.

Ook is er aandacht voor het onderwerp “Valpreventie”. Pieter Willem Reitsma, fysiotherapeut in Rhoon, gaf in samenwerking met Aad Wijntjes van de stichting SPAL in de gymzaal in Poortugaal speciaal voor ouderen een workshop over het voorkomen van vallen. Mocht dat dan toch gebeuren, hoe kun je dan het beste kan reageren om zo min mogelijk schade op te lopen?

Dat zo’n workshop nodig is bleek wel aan de opkomst van ongeveer 40-50, hoofdzakelijk oudere inwoners van Albrandswaard.

Workshop Valpreventie

In het tweede(13.00-14.00) uur spreken Jan Jongerius en Piet Vermeulen met IC arts van het  Rotterdamse Erasmus MC: Diederik Gommers.

Diederik Gommers in ‘Steevast op Zondag’

Met de voormalige voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en ex-lidvan het OMT tijdens de Corona pandemie wordt er terug gekeken op een hectische periode, waarin Gommers van min of meer onbekende IC arts ineens een BN,er en knuffelbeer werd van de Nederlandse bevolking.

Hoe kijkt hij ook naar de toekomst, waarin zorg een punt van aandacht is ? Een uitgebreid gesprek , waarin Gommers veel vertelt en zijn ideeën en plannen voor de toekomst toelicht.

Terugluisteren kan via programma gemist en via Albrandswaard Soundcloud.Het programma wordt herhaald op zondag avond van 22.00 – 24.00 uur.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *