Deze week verslag van 3 wedstrijden met WCR – MSV’71 als wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

We hebben sportief gezien, een gemiddeld weekend achter de rug: 4 x Winst, 3 x verlies en 1 gelijkspel, zorgden voor 13 punten van de te behalen 24. Hopelijk gaat komend weekend een beter resultaat opleveren, temeer daar het voor sommige van onze clubs broodnodig is.

Dat laatste geldt in mindere mate voor Barendrecht die in de 3e Div. A weer aardig op dreef is geraakt. De moeilijke uitwedstrijd tegen Staphorst werd tot een goed einde gebracht en dat geeft hoop voor de komende thuiswedstrijd tegen Urk. Het verschil op de ranglijst geeft daar overigens ook alle reden toe.  De ploeg uit de vissersplaats bezet namelijk een 12e plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden en dat zijn er maar liefst 7 minder dan de Barendrechters.  Nu alleen nog oppassen voor onderschatting en gemakzucht en de punten kunnen op de Bangerd blijven.

Eén van de verrassingen van het afgelopen weekend kwam uit de 4e Div. A, waar Poortugaal knap in Woerden met 3-3 gelijk wist te spelen tegen koploper ODIN’ 59. Men heeft zelfs nog voor gestaan met 2-3 maar wist dat helaas niet vast te houden. Aan de andere kant zal het “bonus punt” door hen gekoesterd zijn en het bewijs leveren, dat de tegen Nieuwenhoorn in gezette weg omhoog,  geen toevalstreffer was. Ook de komende wedstrijd, thuis tegen het op de laatste plaats staande De Dijk met 1 punt uit 9 wedstrijden, zal dit uit moeten wijzen en zo de club van Klomp bij winst in de veilige middenmoot doen belanden. Of dit ook gebeurt gaan we live verslag van doen, waarbij ik zelf het commentaar mag verzorgen!  

Erwin de Jongh

Smitshoek doet het in diezelfde klasse nog steeds uitstekend, waarbij dit keer de lastige thuiswedstrijd tegen Spijkenisse met 3-2 tot een goed einde werd gebracht. Het levert ze met 18 punten uit 9 wedstrijden een gedeelde 3e en 4e plaats op. Of dit zo blijft moet zaterdag blijken in de zware uitwedstrijd tegen WNC dat met slechts 1 punt minder de 5e plaats in beslag neemt. Ik ruik dan ook een gelijkspelletje aankomen, maar goed, ik word altijd graag positief verrast in dat opzicht!!

In de 3e Kl. C-Z1 verloor Rhoon jammerlijk, in een zeer matige en rommelige wedstrijd, thuis van SSS met 0-1. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven, waarbij dit ook tevens een kostbaar puntje voor de Rhoonaars opgeleverd zou hebben. Maar goed wat dan betreft maar hopen op de uitwedstrijd tegen het op een gedeelde laatste plaats staande De Fendert met 0 punten uit 5 wedstrijden. Aangezien Rhoon 3 punten meer heeft, is het voor beiden een uiterst belangrijk treffen, waarbij het feit dat er bij Rhoon waarschijnlijk wat vers bloed bijkomt, wel eens de doorslag zou kunnen geven. We duimen ervoor!! 

In de 3e Kl. C-W2 gaat het Meeuwenplaat nog steeds voor de wind. Nu werd het hogerstaande Vierpolders weer aan de zegekar gebonden, waardoor men intussen opgeklommen is naar een gedeelde 4e en 5e plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden. Daar zullen er zaterdag in thuiswedstrijd tegen OHVV, hoogst waarschijnlijk weer 3 aan toegevoegd gaan worden thuis tegen het op een bescheiden 11e plaats staande OHVV, wat tot nu toe slechts 3 punten uit 5 wedstrijden bij elkaar gesprokkeld heeft. Alleen ook hier geldt dat slechts onderschatting en gemakzucht roet in het punteneten kan gooien!

Helaas gaat het met de andere Hoogvlietse club een stuk minder. Zij moesten ook zaterdag de punten weer inleveren in en tegen Rozenburg met een 2-0 nederlaag en helaas ook met 2 rode kaarten op zak de terugreis aanvangen. Zaterdag wordt het door de automatische schorsingen hierdoor, een nog zwaardere wedstrijd thuis tegen OVV, wat met 6 punten meer in de top van deze klasse meedoet. Hoe dit allemaal af gaat lopen en hoe de sfeer daarbij is, gaat Dick van der Meer voor ons bekijken en er live verslag van doen!

Dick van der Meer

Ook een club die, sportief gezien, de wind mee heeft, is WCR in de 4e Kl. E-W2. Na het mooie gelijke spel uit tegen koploper Hermes DVS, wacht er zaterdag alweer een kraker als MSV’ 71 op bezoek komt. Het verschil tussen beiden bedraagt 1 punt in het voordeel van de bezoekers. Voor beiden dus van belang, om hun positie in de kopgroep te verdedigen c.q. uit te breiden. Reden genoeg om dit de wedstrijd van de week te maken en er door Mark Hotting live verslag te laten doen! Hopelijk geeft dat de geel/blauwe formatie nog meer inspiratie! We zijn benieuwd!

Mark Hotting

Helaas kunnen we over Pernis in de 5e Kl. C-W2 nog geen enthousiaste geluiden alten horen. Ook nu ging de uitwedstrijd tegen Simonshaven weer verloren en blijft men steken op een 9e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als de komende bezoekende tegenstander SVV die daar overigens wel een wedstrijd meer over deed. Hopelijk zet dat de Pernissenaren aan tot een goed resultaat en weet men de 3 punten op de Loswal te houden! Ook dit wordt dus duimen!!

De korfballers tenslotte hebben de 1ste helft van de veldcompetitie afgerond en RWA deed dat in de 1e Kl. F met een gelijkspel uit tegen DVS’ 69, waardoor men beiden met 6 punten uit 8 wedstrijden voorlopig de op twee na en voorlaatste plaats inneemt. Werk aan de winkel dus in maart bij het vervolg van de veldcompetitie.

Nikantes speelt in de 4e Kl. E in de loop van deze week hun laatste veldwedstrijd thuis tegen de Sperwers en kan zich dan eveneens op gaan maken voor de zaal.

Als u goed geteld hebt heeft u kunnen constateren dat we dit keer in plaats van 2 zelfs 3 live verslagen hebben, aangezien op Rhoon en Smitshoek na iedereen thuis speelt en dat alleen al reden genoeg is voor deze proef. Dat geeft extra druk bij de studio bemanning, al hebben presentator Paul Marseille en technicus Bas van Driel wel voor hetere vuren gestaan! We maken er in elk geval met elkaar, zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur een sportief spektakel van, omlijst met bijpassende muziek. Oftëwel een “Super Saturday”

Tot zaterdag!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 15 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *