Derde Rolf-boekje gelanceerd

Burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Reese Kuyt hebben woensdag 30 juni het derde Rolf-boekje ‘ROLF EN DE ROVERS AAN DE WAEL’ in ontvangst genomen. Het zwervertje Rolf neemt lezers, net als in de eerste twee delen, mee naar de geschiedenis van West-IJsselmonde. Schrijver Ruud de Jong en illustrator Hans Brouwer willen een serie van in totaal vijf Rolf-boeken maken. Stichting Rolf geeft de boekjes uit.

Rolf laat de lezers zien wat er gebeurt en hoe het leven er uitzag rond 1200. Burgemeester Jolanda de Witte is blij met het nieuwe deel van Rolf. “Het is belangrijk dat we ons cultureel erfgoed kennen. Dat laat zien wie we zijn en waar we vandaan komen. Zwervertje Rolf neemt ons op een creatieve manier bij de hand.”

Kinderburgemeester Reese kan niet wachten om deel 3 van Rolf te lezen. “Rolf beleeft altijd spannende avonturen. Tegelijkertijd leer ik iets van de geschiedenis. Dat vind ik interessant.”

Auteur Ruud de Jong is de geestelijk vader van Stichting Rolf. Deze stichting wil inwoners van West-IJsselmonde, van Ridderkerk tot en met Hoogvliet, en vooral de jeugd, op eigentijdse manieren kennis laten maken met het culturele erfgoed in het algemeen en de geschiedenis van West-IJsselmonde in het bijzonder. “We willen daarmee een sfeer opbouwen van betrokkenheid, verantwoordelijkheid en respect voor wat onze voorouders en wij hebben opgebouwd,” vertelt Erwin de Jongh, voorzitter van de stichting.

De eerste twee delen zijn in november 2019 verschenen: Rolf en de schoften uit Scoonderloo (1196) en Rolf en de geest van Over Maze (1197). Het werk van de stichting Rolf begon als musical met het fictieve zwervertje Rolf. Daar bleef het niet bij. De stichting organiseerde acties zoals de Rolf route in Albrandswaard en Barendrecht. Ook is op initiatief van een supermarkt een serie Rolf-mokken geproduceerd. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *