‘De Stand op Zaterdag’ gaat weer van start. sv Smitshoek – RKAVV wedstrijd van de week

Sportvrienden,
De winterslaap van de voetballers is weer zo’n beetje voorbij. Vorige week is het vervolg van de competitie voor de derde divisionisten en hoger opgestart en dit weekend gaan ook de vierde divisionisten en de klassen daaronder met uitzondering van de vijfde klassers, ook aan hun 2e seizoenshelft beginnen.

Al met al was Barendrecht dus vorige week in de 3e Div. B, al de klos, alhoewel als je dan direct met 6-0 thuis weet te winnen van AWC, vergoed dat het vroegere begin meer dan, dacht ik zo. Voeg daarbij het feit dat je als nr. 2 van de ranglijst ook nog eens 2 punten inloopt op koploper SteDoCo, die gelijk speelde, dan is het zelfs een droomstart te noemen. Het verschil tussen beiden bedraagt nu nog slechts 4 punten. Dat is overigens ook het verschil met de nummer 3 zondagclub UNA, maar dan in Barendrechts voordeel. En laat dit nu ook de komende tegenstander zijn waar men op bezoek moet. Een kraker dus van de bovenste plank, waarbij beiden zich geen puntverlies kunnen veroorloven in de strijd om de bovenste plaats. Meestal wordt dat dan een gelijkspel. We wachten in spanning af. Overigens begint de wedstrijd in Veldhoven pas om 18.00 uur!

Ook die andere Barendrechtse club Smitshoek doet het in de 4e Div. B, na een stroeve seizoenstart, voortreffelijk en staat dan ook met 24 punten uit14 wedstrijden op een keurige 3e plaats. Zaterdag krijgen zij ook een zondagclub op visite n.l. RKAVV, dat met 3 punten minder en een wedstrijd meer gespeeld op een 7e plaats staat. Een lekker begin zou je zeggen, maar juist dan is het uitkijken geblazen. In elk geval is het onze wedstrijd van de week waarbij Dick van der Meer namens ons gaat kijken en verslag doen over hoe dit allemaal afloopt! 

Ook Poortugaal doet lekker mee in deze Divisie en staat dan ook met 22 punten uit 15 wedstrijden op een 5e plaats. Dat zijn 4 punten meer dan de tegenstander Westlandia waar men op zondagmiddag op bezoek moet. Wil men echter in de running blijven om de bovenste plaatsen, dan zal ook deze wedstrijd gewonnen moeten worden en gezien de heenwedstrijd zal dat best nog een hele kluif worden! We zullen in elk geval voor ze duimen.

In de 3e Kl. D staat ook Rhoon er ook prima voor met een luxueuze 2 plaats. Zaterdag moet men op bezoek bij DVO ’32 dat de laatste plaats inneemt met slechts 4 punten uit 11 wedstrijden. Ook hier zou je zeggen een lekker begin voor de Rhoonaars maar toch kan ook hier zo’n op het eerste oog makkie, zo maar ineens een bananenschil worden. Uitkijken geblazen en of ze dat ook doen, daarvan houdt Kees Zegers ons tijdens de uitzending van op de hoogte!

Voor Meeuwenplaat breken er deze klasse belangrijke weken aan, aangezien men met 11 punten uit 11 wedstrijden in de gevarenzone terecht gekomen is. Dat laatste geldt echter ook voor de komende tegenstander OVV, waar men zaterdag op bezoek moet. Een 6 punter dus, die ook zomaar een gelijkspel op kan leveren. Onder leiding van de nieuwe trainer Ronald van der Zalm mag men gaan proberen de punten mee naar huis te nemen. Dus ook hier duimwerk!!

Komen we bij de 4e Kl. F waarin WCR een prima start kende, maar daarna helaas wat wegzakte, al staat men nog altijd op een mooie 3e plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. Zaterdag komt Abbenbroek op bezoek dat 7 punten minder heeft, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Ook dit zou je een lekker begin kunnen noemen, maar daar heb ik al genoeg over gezegd, dus gewoon de punten in eigen huis houden, daar gaat het om! En voor de rest…. duimen we mee!!

Ook Rijnmond Hoogvliet Sport kende net als hun plaatsgenoot een trainerswissel. Michael v.d. Velden moet gaan proberen de geel/groene formatie terug te brengen naar de 3e klasse. Momenteel staat men op een gedeelde 4e en 5e plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Dat zijn er 2 meer dan de tegenstander waar men op bezoek moet: GHVV ’13, die daar overigens wel een wedstrijd minder over deed. Dus ook hier een 6 punter waarover tijdens de wedstrijd René Reek van LinQ Media ons over de ontwikkelingen ter plekke zal informeren|

Zoals ik aan het begin al zei, hebben de 5e klassers nog een weekje rust en kunnen zich zo nog beter voorbereiden op 2e seizoenshelft!!

De korfballers zijn ook vorige week weer van start gegaan met voor alle 3 onze regioclubs een nederlaag. Dat begint voor RWA in de OKC wel problematisch te worden, want met 0 punten uit 7 wedstrijden moet er een wonder gaan gebeuren om de dreigende degradatie te voorkomen. Zo’n wonder zou bijv. een thuisoverwinning komende zaterdag tegen KOAG kunnen zijn!!

Vitesse is ook zo langzamerhand afgezakt naar de onderste regionen, waardoor de komende wedstrijden extra belangrijk worden! Om te beginnen a.s. zaterdag als het Leidse Pernix op bezoek komt. Deze ploeg staat met 1 punt, 1 plaats hoger. Onnodig te zeggen dat deze 4 punter gewonnen moet worden om uit de problemen te blijven. Zoals altijd praat Leo v.d. Pol ons tijdens de uitzending helemaal bij over alles wat met deze wedstrijd te maken heeft. De wedstrijd zelf begint overigens om 19.05 uur,

Ja en dan Nikantes, dat het in de 3e Kl. J zwaar heeft. Met slechts 2 punten neemt men daarin de voorlaatste plaats in.  Dat zal ook na zaterdag niet veranderen, aangezien men dan bij de ploeg die met 4 punten verschil 1 plaats boven hen staat, op bezoek moet.  Wel zou een eventuele overwinning wel positief uit kunne pakken op het zelfvertrouwen en dat is ook heel wat waard!

Alles overziende weer een sportweekend om naar uit te kijken en via ons sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur mee te beleven. Naast de 3 wedstrijden waar we live en/of via flitsen bij aanwezig zijn, worden we ook van minuut tot minuut vanuit de studio over wat er op de velden speelt, door presentator Paul Marseille op de hoogte gehouden. Daarin technisch en muzikaal bijgestaan door Hans Hotting.

Graag dan ook tot zaterdagmiddag!

(Visited 37 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *