De nieuwe kinderburgemeester 2024-2025 is Fos Noordegraaf!

ALBRANDSWAARD – Fos Noordegraaf is de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard voor het schooljaar 2024-2025. Burgemeester Jolanda de Witte kwam hem vandaag met het goede nieuws verrassen op Valckesteyn Noord. Fos volgt Paulina Calisaya op, die dit schooljaar het aanspreekpunt voor en de spreekbuis van alle kinderen  in Albrandswaard is. De selectiecommissie koos Fos op donderdag 13 juni na sollicitatiegesprekken met alle kandidaten.

Selectie

Alle kinderen die nu in groep 7 zitten en volgend schooljaar in groep 8 van een van de Albrandswaardse basisscholen, mochten solliciteren. In een vlog van maximaal één minuut konden ze wat over zichzelf vertellen: Wat ze leuk vinden, wat ze belangrijk vinden voor de kinderen van Albrandswaard en waarom ze een goede kinderburgemeester zouden zijn.

De gemeente kreeg in totaal vier aanmeldingen binnen. Alle vier de jongeren werden uitgenodigd op donderdag 13 juni met de selectiecommissie in gesprek te gaan.

De commissie bestond uit burgemeester Jolanda de Witte, raadslid Martijn Heezen en kinderburgemeester Paulina Calisaya. Burgemeester De Witte: ,,Het was een moeilijke keuze, want alle kinderen waren enthousiast en hebben goede ideeën. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Fos. Wij wensen hem veel plezier en een mooie tijd toe als kinderburgemeester.”

Jeugd betrekken

De gemeente kiest elk jaar een nieuwe kinderburgemeester. De kinderburgemeester is een spreekbuis voor de jeugd. Hij/zij bespreekt ideeën en wensen met de burgemeester. De kinderburgemeester bedenkt verder zelf dingen om echt iets te betekenen in en voor Albrandswaard. Ook gaat de kinderburgemeester mee naar activiteiten. Bijvoorbeeld naar de intocht van Sinterklaas, een bijzondere opening en Dodenherdenking. Bij sommige activiteiten mag de kinderburgemeester een toespraak houden.

Installatie

Paulina Calisaya, de huidige kinderburgemeester, treedt maandag 1 juli af tijdens de raadsvergadering in het Huis van Albrandswaard. Fos wordt meteen daarna geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het schooljaar 2024-2025.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *