vv Pernis – OHVV wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
De laatste loodjes van het sportseizoen 2023/2024 zijn aangebroken.
En we kunnen stellen dat het voor deze regio nu al een uitstekend seizoen is geworden met het kampioenschap van BVV Barendrecht en de district beker voor Poortugaal, hierover verderop deze column meer, maar wie weet wat er in de nacompetitie nog bij kan komen.
Op Barendrecht, Poortugaal en Rijnmond Hoogvlietsport na komen alle clubs uit deze regio nog in actie. In ieder geval dit weekend…..

Eerst Barendrecht!
Wat een ongelofelijk knappe prestatie van de mannen van Leen van Steensel om op de laatste dag in en tegen Kloetinge het hoofd koel te houden en door twee doelpunten van Robbert Olijfveld de kampioensschaal op te eisen.

DE MEDEWERKERS VAN DE STAND OP ZATERDAG FELICITEREN SPELERS, TECHNISCHE STAF, BESTUUR EN IEDEREEN DIE DE BVV BARENDRECHT EEN WARM HART TOEDRAAGT MET HET KAMPIOENSCHAP VAN DE DERDE DIVISIE!!!

Het kampioenschap van de Barendrechters betekent ook dat zij niet in de nacompetitie uit hoeven te komen.

De directe concurrenten van de Barendrechters deden het in het eerste gedeelte van het toetje zee naar behoren.

Blauw-Geel’38 en TEC versloegen hun tegenstanders resp Kozakken Boys en Genemuiden en Stedoco deelde de punten met Harkemase Boys.
Het trio achtervolgers is daardoor zeker kansrijk om de volgende ronde te halen.

Of dat gaat lukken hoor je zeker in de uitzending van de Stand op zaterdag die voor een groot deel uit het nacompetitie voetbal zal bestaan.

Voor een plekje naar de derde divisie strijd Smitshoek wel in de nacompetitie.

In “Barendrecht” speelde het afgelopen woensdag de eerste van de twee wedstrijden tegen AWC uit Wijchen en na 90 minuten stond er een punten deling op het scorebord: 1-1.

Op de eerste dag van juni strijden ploegen wederom tegen elkaar alleen ditmaal in de provincie Gelderland.

Lukt het de Smitshoekkers om de volgende ronde te bereiken dan wacht een tweeluik met de winnaar van het duel tussen Westlandia en Achilles Veen waarbij de Brabanders een 3-0 voorsprong uit het eerste duel meenemen naar het Westland.

Lukt het Smitshoek niet om voorbij AWC te komen dan is het seizoen voor de mannen van trainer Edwin de Koning voorbij en blijven zij ook volgend seizoen in de vierde divisie spelen.

Beide regio clubs uit de derde klasse beginnen morgen ook aan hun eerste wedstrijd in de strijd om promotie naar de tweede klasse ( Rhoon) of degradatie naar de vierde klasse (Meeuwenplaat)

De bewoners van Sportpark de Omloop krijgen bezoek van Neprunus/Schiebroek.

De Neptunianen ontsnapte op de laatste speeldag aan rechtstreekse degradatie door van Vitesse Delft te winnen en deze ploeg rechtstreeks naar de derde klasse te laten degraderen.

Rhoon kan Neptunus/Schiebroek vandaag alsnog het zetje naar de derde klasse geven als het weet te winnen tegen de club van oud-trainer Rob Jacobs.

Of dat gaat lukken hoort u in de uitzending van Marco van Wassenaar.

Ook Meeuwenplaat speelt in de nacompetitie.
Alleen is het de Hoogvlieters te doen om in de derde klasse te blijven.

De eerste horde die hiervoor genomen moet worden is VDL.

Deze wedstrijd wordt in Maassluis gespeeld tegen de nummer 3 van de vierde klasse D.

Het aanvangstijdtip van de wedstrijd is 16:00 uur en dit betekent dat we de eerste helft mee kunnen nemen in de Stand op zaterdag en dat we in de Top 25, tussen 19 en 21 uur, nog een kleine nabeschouwing zullen doen met verslaggever Marco Gouw.

In de vierde klasse was het doek voor Rijnmond Hoogvliet Spot helaas al gevallen en leek WCR al uitgespeeld voor een nacompetitie plaats.

Maar achteraf bleek dat dan toch anders te zijn en was er toch een plekje in de nacompetitie vrij voor het team van Ferry Seton.

En als je dan toch mee mag doen aan het toetje dan zou het toch leuk wezen om een ronde verder te komen.
Dan zal er wel gewonnen moeten worden van VVOR.

De Rotterdammers uit Oost (Prinsenland) eindigde als derde in de vierde klasse E en kruisen nu het pas met de nummer vier uit de vierde klasse F.

Ook van deze wedstrijden houden we u op de hoogte tijdens de uitzending van de Stad op zaterdag.

Tot slot Pernis.

Zij waren als eerste ploeg uit onze regio geplaatst voor de nacompetitie en mogen het morgen gaan opnemen tegen OHHV uit Oudenhoorn.

De geel/rode hadden de pech om op de laatste speelronde in 4F (de afdeling van WCR en Rijnmond Hoogvliet Sport) vrij te zijn (oneven aantal ploegen in de vierde klasse F) waardoor een aantal ploegen nog net boven OHVV konden eindigen en de Oudehoorners dus veroordeelde tot deelname aan de nacompetitie.

Daar wacht dus Pernis, die maar al te graag naar de vierde klasse zouden willen promoveren.

Of het Pernis lukt om OHVV te laten degraderen naar de 5e klasse en het volgende week, op neutraal terrein, te mogen opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen SEP en Linschoten horen we in de Stand op zaterdag van verslaggever Cor van Loosdrecht van LinQ media.
De wedstrijd Pernis v OHVV is ook nog eens de wedstrijd van de week.

In het sportprogramma praten we ook wekelijks met Vitesse korfbalwatcher Leo van der Pol over het veld en/of de zaalcompetitie van Vitesse Barendrecht.

In deze uitzending gaan we het met Leo vd Pol ook uitgebreid hebben over het 90-jarige bestaan van de korfbalclub uit Barendrecht.

Uiteraard bespreken we ook het treffen met Pernix welke om 17:00 uur zal aanvangen.

Ook RWA komt weer in actie en wel op het veld van DVS’69 in Hendrik Ido Ambacht.

Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd is om 15:30 uur en met een beetje geluk kunnen we u in de uitzending van de Stand op Zaterdag de uitslag van deze wedstrijd nog meegeven.

Om 16:00 uur tot slot, wat het korfbal gedeelte van deze column betreft, spelen Nikantes en Sperwers tegen elkaar.

De nummers twee en drie van de ranglijst hebben evenveel punten (4) maar het doelsaldo van de bezoekers is iets minder slecht dan die van de thuisclub.

Wie achter Olympia de tweede plaats mag gaan innemen na de wedstrijd kunnen we u heel misschien nog voor het sluiten van de Stand op Zaterdag met u delen.

Tot slot het handballen.
Natuurlijk gaat Glenn Stolk u weer bijpraten in de uitzending over de verrichtingen van de dames en de heren van Savosa en kijkt hij vooruit op het programma.

Voetbal, korfbal en handbal zijn in ieder geval mooie ingrediënten voor de Stand op zaterdag welke gepresenteerd zal worden door Dick van der Meer.

Hans Hotting zorgt voor de techniek op deze eerste dag van juni.

Veel luisterplezier gewenst!

Met sportieve groet,

Dick vd Meer

(Visited 61 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *