‘Dag van Het Kasteel van Rhoon’

RHOON – Dag van Het Op de Dag van het Kasteel (landelijk ieder jaar op Tweede Pinksterdag) openen eigenaren en beheerders van kastelen de poorten. Zo ook de Stichting Kasteel van Rhoon op maandag 10 juni. Er is een mooi programma met allerlei activiteiten binnen en buiten de kasteelmuren samengesteld waarin het Kasteel centraal staat.

Voor jong en oud is er van alles te doen. Er is muziek van 4 muzikanten en een zanger met een frans en engels repertoire (Autour de Jean) maar er is ook middeleeuwse muziek die zowel binnen als buiten, bij goed weer natuurlijk, wordt gespeeld (Slag ende Stoot).

Verder worden er verschillende ambachten uit de Middeleeuwen getoond zoals kalligrafie, chirurgijn, leer bewerken, borduren en weven, draad werken, sieraden en zo meer. Er zijn ook voorstellingen met een hoofdrol voor Prins Zes en prinses Dante. En de kinderen kunnen zelf meedoen aan een Kastelenspel met o.a. een kinder-riddersteekspel.

Tijdens de rondleiding kun je kennis maken hoe kasteelbewoners vroeger leefden en werkten en dan kom je ook langs de foto-expositie op de Klokkezolder en de tentoonstelling van 100 jaar muziekvereniging Volharding. Onderweg kun je een middeleeuwse goochelaar tegen komen.

Ook zijn het oude beroep klompenmaker, iemand die houtsculpturen maakt te zien maar ook “moderne” modelboten waarmee je kunt varen in de vijver. En bij goed weer kun je op het terras lekker genieten van prettig geprijsd en eenvoudig eten en drinken of een wandeling (ijsvogelroute) maken door de Kasteelgaarde van het Zuid-Hollands Landschap.

Het Kasteel van Rhoon is deze dag geopend van 10:00 – 17:00 uur – toegang is VRIJ. Kom zoveel mogelijk te voet, per fiets of met het OV (metrostation Rhoon op 200 mtr). Het uitgebreide programma met eventuele aanvangstijden is terug te vinden op de website van ‘Het Kasteel van Rhoon.

(Visited 81 times, 1 visits today)