Dag van het Kasteel succesvol

Hoewel de weersomstandigheden niet optimaal waren met zeker tot in de middag regen, kan de Stichting Kasteel van Rhoon toch van een geslaagde dag spreken. Hoewel het Kasteel zelf vanwege Corona gesloten was en de terrassen vanwege het weer ook, hebben toch veel mensen de “moderne” versie van de Water Wandeling gedownload.

De app van de wandeling rondom het kasteel van Rhoon is op Tweede Pinksterdag 245 keer gedownload / bekeken op de site van de Dag van het Kasteel. Dat wil zeggen dat, gerekend met een wandeling in tweetallen, er zeker dubbel zoveel mensen aan de wandel geweest zullen zijn – dus zeg maar 500. En dat is gezien het weer, dat helemaal aansloot op het thema “Wat! Water!”, een mooi aantal dat tevreden stemde.

De app zal blijvend te gebruiken zijn, dus niet alleen voor/tijdens de Dag van het Kasteel, zeker ook omdat we hiermee bezoekers buiten de dag bereiken. De wandeling blijft dus ook beschikbaar in de app – meer info daarover en ook over de virtuele rondleidingen vindt u op de website van de Stichting https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda

Dag van het Kasteel 2022 staat in het teken van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de jubileumactiviteiten die in 2022 op het programma staan. Ook kijken we naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij: zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel? Een kenmerk is dat iedere tijdgenoot zich direct in het woord herkent. In de loop der eeuwen zijn er rampen genoeg geweest op kastelen en buitenplaatsen om over te vertellen. Een ramp is van alle tijden, is het thema van de volgende Dag van het Kasteel, op 6 juni 2022.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *