Cultuur in Het Kasteel

Met de uitbraak van het Covid-19 virus heeft het culturele programma van de Stichting Kasteel van Rhoon een enorme klap gekregen. De meeste activiteiten spelen zich namelijk binnen de muren van het Kasteel af, en daar zijn de zalen klein en de loopruimtes beperkt.

Toch hebben de diverse commissies met vrijwilligers (ruim 50 mannen en vrouwen) hun uiterste best gedaan om in overleg met de impressariaten en artiesten/spelers/exposanten een “klein” programma op te zetten.

Vanwege de beperkte ruimte en de 1,5 mtr afstandregel, kunnen er minder bezoekers per zaal aanwezig zijn. Maar in een aantal gevallen is dit opgelost door twee voorstellingen of uitvoeringen achter elkaar te plannen, met weliswaar minder stoelen, maar door de dubbele uitvoering kunnen toch een behoorlijk aantal mensen er van komen genieten.

De dubbele voorstellingen staan ook gewoon in de agenda weergegeven en daar zijn nu ook al kaarten voor te reserveren. Dit geldt o.a. voor de Kamermuziek (het van Amsterdam duo), het Muziektheater (theaterconcert De Andersons) en het Kinderkasteel (de Kerstvoorstelling) https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Ook voor 2021 staan er al een paar programmaonderdelen ingepland zoals Muziektheater, het Lezersfestival, Kinderkasteel, Kamermuziek en Blues op Zondag,

(Visited 14 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.