Commotie over gepland windmolens in Pernis

In Pernis maar ook in de omliggende gebieden van Hoogvliet en Poortugaal is commotie ontstaan over de plannen van de gemeente Rotterdam om langs de A15 rondom het Benelux plein drie windmolens te plaatsen.

Waar eerder nog sprake was van molens met een hoogte van 150 meter is dit inmiddels aangepast naar een hoogte van maximaal 250 meter. Ter vergelijking, deze molens mogen dan ruim 40 meter hoger worden dan de Zalmhaven toren in het centrum van de stad.

Na een indringend gesprek tussen de gebiedscommissies van Hoogvliet en Pernis met wethouder Bonte is inmiddels het plan aangepast naar maximaal 2 windmolens maar dit is nog steeds tegen de zin van de gebiedscommissies in. Ook de inwoners van Hoogvliet en Pernis beginnen zich nu te roeren.

De gemeente was afhankelijk van plan om twee bewonersavonden voor omwonenden te organiseren in Hoogvliet en Poortugaal. Inmiddels zijn hiervoor de uitnodigingen op de deurmat gevallen. Na opmerkingen vanuit de gebiedscommissie in Pernis heeft de gemeente uiteindelijk ook besloten om de bewoners van Pernis te informeren. Hiervoor moet nog een datum worden vastgesteld.

(Visited 262 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *