College wil cameratoezicht metrostations

Het college van B&W wil de veiligheid op de metrostations vergroten door het inzetten van cameratoezicht.

In de afgelopen periode is bij de metrostations van Rhoon en Poortugaal meer overlast geconstateerd. Dit varieert van overlast door hangjongeren, vernieling en fietsendiefstal, tot zwaardere criminaliteit zoals drugshandel. Burgemeester Jolanda de Witte: “Samen met de veiligheidspartners zoals boa’s, politie en buurtpreventie zetten we ons in voor de veiligheid en veiligheidsgevoelens van onze inwoners. De huidige maatregelen om de overlast op de metrostations te verminderen hebben tot nu toe onvoldoende resultaat gehad. In overleg met de politie hebben we gekeken welke extra maatregelen mogelijk zijn. De verwachting is dat cameratoezicht de overlast in het gebied rondom de metrostations zal verminderen. Daarnaast doen we onderzoek of een andere inrichting van de omgeving van de stations nog tot verbetering kan leiden. “

Het college stelt de gemeenteraad voor om een pilot van cameratoezicht op de metrostations in te stellen met een looptijd van twee jaar. Wanneer de gemeenteraad van Albrandswaard instemt met het voorstel voor cameratoezicht, kunnen de camera’s in de zomer van 2022 worden geplaatst.
De camera’s komen in direct contact met ‘Cameratoezicht Rotterdam’ te staan, daar wordt live met de beelden meegekeken. Bij een actueel incident kan de politie direct worden ingezet. Ook kunnen de beelden achteraf worden teruggekeken.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *