College belt met mantelzorgers

De burgemeester en wethouders van Albrandswaard zoeken naar een manier om binnen de coronamaatregelen contact te houden met inwoners. Ze roepen iedereen op om moed te houden en er binnen de maatregelen een mooie tijd van te maken. Het college heeft dinsdag 15 december met enkele inwoners van de gemeente gebeld. Zij deden dit om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. De inwoners die vandaag gebeld zijn, zijn allen mantelzorger. Zij zijn door deze zorgtaak vooral aan huis gebonden.

Mantelzorgers hebben het tijdens de coronacrisis extra zwaar. De professionele zorg staat onder druk als gevolg van het coronavirus. Uit recent onderzoek van het Nationaal Mantelzorgpanel blijkt dat de hulp in het huishouden (35 procent) en de wijkverpleging (31 procent) momenteel vermindert of zelfs helemaal stopt. Mantelzorgers zijn noodgedwongen zelf het gat op te vullen. Maar hoe doen ze dat en hoe gaan ze om met de knelpunten die ze tegen komen tijden het uitvoeren van hun zorgtaken?
Het college van burgemeester en wethouders wilde met een telefoongesprek laten weten dat zij aan hen denkt en hun een luisterend oor bieden.

Vanuit Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Albrandswaard wordt de grotere druk op de mantelzorgers sinds de coronacrisis opgemerkt. ,,We merken de overbelasting op. In combinatie met de aanhoudende maatregelen wordt het steeds drukker met individuele casussen.”

De belactie is een vervolg op de eerdere actie in oktober, toen het college mensen belde die aangaven zich eenzaam te voelen. ,,Een praatje maken en luisteren naar de mensen kan echt het verschil maken”, aldus wethouder Mieke van Ginkel. ,,Daarom zij wij heel blij dat we aan de eerdere actie een vervolg konden geven. Wat mij betreft wederom voor herhaling vatbaar.”

(Visited 15 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.