CBS ” Het Lichtpunt ” verwijdert zwerfafval

Daar kwamen ze aanlopen, 28 kinderen in fluoriserende gele hesjes. De een met een vuilniszak en de ander met een grijper. Onderweg maakte ze er een sport van om alle plastic flesjes, papiertjes, mondkapjes en overige rommel op te ruimen. Als een moedergans liep de Barendrechtse juffrouw Alinde Luijten voorop. Het zonnetje scheen volop en de sfeer zat er goed in.

De kinderen van groep 4A van het CBS Het Lichtpunt waren bewust onderweg naar de skatebaan om daar zoveel mogelijk troep op te ruimen. Eenmaal aangekomen bij de skatebaan rende de kinderen in het rond alsof ze op zoek waren naar de laatste paaseieren. ‘Juf mag dit in de zak’, ‘kijk eens wat we hier hebben gevonden juf’… de kinderen waren dolenthousiast. Dit was natuurlijk een leuke afwisseling van het normale leerprogramma in de klas.

“We hebben onlangs de hesjes en grijpstokken van de gemeente gekregen en nu leek het een mooie gelegenheid om ze te gebruiken”, lichtte juf Alinde toe. Gemeenteraadslid van Zaalen, van de fractie FRANS, was ook aanwezig in Portland en zag het schouwspel aan hem voorbijgaan; “Het is altijd geweldig als gemeente manieren zoeken om kinderen bewustwording bij te brengen om zuinig te zijn op je omgeving. Wat een geweldig rentmeesterschap is dit dan, daar kan mening volwassenen nog iets van leren”, aldus Frans.

Tegelijkertijd liepen de kinderen van groep 4B elders door de buurt om op te ruimen en na een uur keerden beide groepen terug naar school met vele gevulde vuilniszakken en een mooiere schonere buurt achterlatend.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *