BZC/Zuiderpark – vv Rhoon en Egelantier Boys – Pernis in ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

We gaan aan de laatste 2 competitierondes van dit seizoen beginnen en doen dat met een beetje gemengde gevoelens. Fijn dat dit seizoen eindelijk weer eens uitgespeeld kon worden, maar jammer dat de resultaten van onze regioclubs in het algemeen wat tegenvielen. Geen enkele club staat op promoveren, terwijl er nog wel enkelen in de gevarenzone zitten. Hopelijk loopt dat voor hen de komende wedstrijden toch nog goed af!

Die laatste zorgen heeft Barendrecht in de 3e Div. A gelukkig niet. Maar om nu van een goed seizoen te spreken gaat ook wat ver. Daarvoor waren de resultaten te wisselvallig. Zo verloor men de laatste 2 wedstrijden bij Ter Leede uit en van Hoek thuis, waardoor men zakte van een 4e naar een met ACV gedeelde 6e en 7e plaats. Die 4eplaats kan men nog terugwinnen zaterdag uit bij het momenteel op die plaats staande DVS’ 33. Het verschil bedraagt namelijk slechts 2 punten, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden en dat is nu juist in uitwedstrijden het probleem. Hopelijk weet men nog voor een mooi seizoen slot te zorgen!!

In de Hfd. Kl. A werden de voor Hemelvaartsdag vastgestelde wedstrijden al eerder gespeeld. Zo verloor Poortugaal thuis met 1-3 van Achilles Veen en vindt zichzelf nu terug op een met Zwaluwen Vlaardingen gedeelde 8e en 9e plaats met 43 punten. Hopelijk kan men in de twee nog komende wedstrijden daar nog wat aan doen. al was het maar om met een goed gevoel de vakantie in te gaan. Zo als zaterdag uit tegen Spijkenisse dat een 14e plaats inneemt met 8 punten minder. Dat moet dus te doen zijn, maar ja dan zal er een schepje boven op moeten mannen!!

In diezelfde klasse stuntte Smitshoek door uit bij koploper Rijnvogels te winnen met 2-3, waardoor het bovenin weer enorm spannend geworden is en de toekomstige kampioen waarschijnlijk pas op de laatste speeldag bekend zal worden! Zelf klom Smitshoek naar een 7e plaats met 43 punten en daar zijn nog mogelijkheden op meer als men zaterdag thuis weet te winnen van ’s-Gravenzande die een plaats hoger staat met 2 punten meer. Het zou een prachtig slotakkoord opleveren

In de 3 Kl. C deed Rijnmond H. Sport goede zaken door thuis met 4-1 te winnen van Zuidland. Wanneer men zaterdag de uitwedstrijd tegen Botlek weet te winnen of gelijk te spelen, is men veilig en anders komt het op de laatste wedstrijd aan. We gaan ervan uit dat het zover niet gaat komen, toch??!!

In de 3e Kl. D kwam Rhoon na een 1-0 voorsprong tegen VVOR helaas niet verder dan een gelijkspel 1-1, waardoor men nog lang niet veilig is. Daarvoor kan men zaterdag wel een goede stap in die richting zetten, door uit te winnen van hekkensluiter BZC/Zuiderpark. Het verschil tussen beiden bedraagt 8 punten in Rhoons voordeel, dus dat moet normaal gesproken kunnen lukken!! Of dit ook gebeurt gaan we bij wijze van uitzondering ter plekke bekijken en verslag van doen in deze 1ste wedstrijd van de week, waarbij ik het verslag mag verzorgen.

In de 4e Kl. G verloor Pernis thuis met 1-4 van Blijdorp en blijft daarmee op de laatste plaats staan. Er is nog een kleine mogelijkheid om aan degradatie te ontsnappen, maar dan zal er zaterdag uit bij Egelantier Boys gewonnen moeten worden. Deze ploeg staat samen met SVV op voor laatste plaatsen met 2 punten meer dan Pernis. Alleen Pernis heeft 1 wedstrijd meer gespeeld en zal na zaterdag dan ook moeten afwachten wat de andere twee daarna doen. Maar goed je moet eerst zaterdag zelf winnen!!! Ook dit gaan we ter plekke bekijken in onze 2ewedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer het verslag voor zijn rekening neemt!

In de 4e Kl. H heeft WCR de winnaars smaak te pakken, nu werd het hogerstaande ZBVH uit met 1-2 geklopt. Het levert een 6e plaats op met 25 punten, dat zijn er 5 meer dan de komende tegenstander die zaterdag op bezoek komt t.w. SCO’ 63 uit Spijkenisse. En wie weet waar eventuele winst voor de Geel/Blauwe formatie dan nog toe gaat leiden. Ook hen succes dus!!

Meeuwenplaat is in de zondag 2e Kl. D eigenlijk wel een beetje uit gevoetbald. Ook nu werd er weer fors met 7-0 verloren uit bij HVV. Zondag ontvangt men thuis om 14.00 uur Antibarbari en ook dat wordt weer moeilijk. Die staan namelijk op een 4e plaats met maar liefst 31 punten meer. Toch zou het mooi zijn als men deze laatste thuiswedstrijd op zondag wat extra glans zou geven door een goed resultaat neer te zetten. We zijn benieuwd.

De korfballers doen het geweldig. In de 1e Kl. F versloeg RWA allereerst in een midweekse wedstrijd thuis Juliana, om daarna uit bij koploper KOAG te winnen met 18-19. Hierdoor is men opgeschoven naar een met o.a. Vitesse gedeelde 4e  t/m 6e plaats met 12 punten uit 11 wedstrijden. Nu volgen er 2 thuiswedstrijden, om te beginnen zaterdag tegen Vitesse. Mocht men deze ook winnen, dan lonkt toch ook in de verte misschien weer een kampioenschapje, maar laten we het allemaal eerst maar eens per wedstrijd bekijken.

Ook Nikantes is kennelijk herboren, want er werd opnieuw gewonnen en wel uit van Oranje Nassau met 12-15. Ze staan nu 7e met 6 punten uit 11 wedstrijden en dat is er 1 minder dan de tegenstander van zaterdag V en V, waar men thuis tegen aan moet treden. Winst zou hen dus weer een stapje hoger brengen.  We zijn benieuwd of dat gaat lukken!!

Uiteraard zijn we er als Albrandswaardsport zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur ook bij om al het wedstrijd gebeuren voor u te volgen. Dit door middel van twee live verslagen en vanuit de studio, waar Dick Roelse de presentatie verzorgd en de techniek en muziekkeuze in de handen is van Hans Martens. 

Tot zaterdag dus!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 73 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *