Burgemeester reikt dit jaar Lintjes uit per telefoon

ALBRANDSWAARD – Dit jaar ontvingen drie inwoners van de gemeente Albrandswaard tijdens de traditionele Lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Het gaat om de heer M.P. Heijboer, de heer C.H. Kamsteeg en de heer A. de Vries. Vanwege de coronamaatregelen reikte burgemeester Jolanda de Witte de versierselen uit per telefoon.

Burgemeester Van Belzen van de gemeente Barendrecht zal telefonisch de heer Kamsteeg verrassen met zijn Koninklijke onderscheiding.

De Koninklijke Onderscheidingen worden traditioneel uitgereikt ter gelegenheid van Koningsdag. Mensen die zich gedurende lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving komen in aanmerking voor een lintje.

Landelijk moment

De Kanselarij der Nederlandse Orden wil later dit jaar één landelijk moment organiseren waarop de uitreiking alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

Wel worden alle namen van gedecoreerden die dag, net als in andere jaren, in een speciale editie van de Staatscourant op 24 april om 13.00 uur gepubliceerd.

Wie zijn dit jaar de gelukkigen en waarom  krijgen de drie Albrandswaarders een onderscheiding :

De heer Heijboer (Officier in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer Heijboer is als orthopedisch chirurg min of meer de uitvinder van de medische sport- en blessurewetenschap waarin hij via innovatieve operatietechnieken heel veel (top)sporters opnieuw op hoog niveau heeft weten terug te brengen. Hij is door zijn werk als orthopedisch chirurg, maar met name ook door zijn continue zorg daarnaast aan de sporter een voorbeeld geweest voor vele collega’s en een steun voor vele sporters. Op vrijwillige basis heeft de heer Heijboer zich verdienstelijk gemaakt als orthopedisch chirurg voor de KNVB (sinds 1981) en het Erasmus Medisch Centrum (1988 tot 2017). Sinds 1981 is hij als vrijwillig adviseur en orthopedisch chirurg betrokken bij de samenwerkingsovereenkomst tussen het Dijkzigt ziekenhuis en de sportgeneeskundige afdeling van NOC*NSF. Bovendien bekleedt de heer Heijboer sinds 1988 diverse vrijwillige functies bij Voetbal Vereniging Rhoon  Naast zijn bestuurlijke kwaliteiten zijn vooral zijn adviserende en medische rol binnen de voetbalvereniging van groot belang en onmisbaar.

De heer de Vries (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer De Vries is al bijna dertig jaar onafgebroken een buitengewoon betrokken vrijwilliger. Hij staat bekend om zijn nimmer aflatende enthousiasme, onvermoeibare inzet en zorgvuldigheid. De heer De Vries is voorzitter van de VVD, bestuurslid van de Watersportvereniging Blickvliet in Zuidland en vrijwilliger bij Watersportverbond, Evangelische Lutherse Gemeente Rotterdam en bij Sonneburgh. Bovendien is hij mantelzorger voor zowel zijn vader als zijn dochter. Hij neemt uren van zijn werk op om vrijwilligerswerk te doen. Hierin is hij echt een uitzondering.

De heer Kamsteeg (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer Kamsteeg is al ruim 26 jaar uitermate gemotiveerd en betrokken bij het vrijwillige brandweerkorps van Barendrecht. Hij staat bekend om zijn grote beschikbaarheid en betrokkenheid bij het korps. Bij incidenten treedt hij op als een zeer professionele hulpverlener en chauffeur waarbij routine, rust en vakmanschap de boventoon voeren. Tevens is hij actief als jeugdleider bij de Jeugdbrandweer Barendrecht en heeft hij menig jeugdbrandweerlid klaargestoomd voor het volwassen korps. Eerder is de heer Kamsteeg jarenlang actief geweest als vrijwilliger bij de brandweer van Numansdorp. Ook hier was zijn grote betrokkenheid kenmerkend.

(Visited 409 times, 1 visits today)