Burgemeester opent appartementencomplex

Burgemeester Jolande de Witte heeft op woensdag 9 september om 16.00 uur de officiële opening van het appartementencomplex De Hooghe Heerlyckheid aan de Dorpsdijk in Rhoon verricht. U-build heeft de 31 koopappartementen en de commerciële ruimtes op de begane grond in 2019 opgeleverd. Mede vanwege de coronamaatregelen kan de officiële opening pas nu plaatsvinden.

De Hooghe Heerlyckheid is een kleinschalige nieuwbouw van 31 duurzame en levensloopbestendige 3- en 4 kamerappartementen. De hoogbouw is geplaatst op de zogenaamde Rabobankstrip in Rhoon, De architectuur is in handen van René de Roon. Hij is de ontwerper van onder andere de prominente toren op de hoek van de hoogbouw.

De Hooghe Heerlyckheid is een naam die terugverwijst naar de historie van Rhoon. Na het inpolderen van de grienden van het Land van Poortugaal en de polder van Rhoon werd Rhoon in 1297 verheven tot een Hooge Heerlijkheid.

De gemeente Albrandswaard heeft een begeleidende rol gespeeld bij de verkoop van de bouwgrond. Dit was nodig omdat verschillende eigenaren bij het project betrokken waren.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *