Burgemeester ontvangt eerste exemplaar kinderboek

Burgemeester Jolanda de Witte heeft vandaag het allereerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek Cocci met Jan de politieman. Jan Waasdorp, wijkagent van Portland en Poortugaal, is de auteur. De illustraties in het boekje zijn van de hand van kinderen van basisschool De Grote Reis in Albrandswaard.

Cocci en Jan de politieman gaat over het lieveheersbeestje Cocci die samen met Jan de politieman avonturen beleeft. Wijkagent Jan Waasdorp kwam op het idee het boekje te schrijven toen zijn kleinzoon geboren werd, het leek hem als opa leuk om op die manier te vertellen over zijn werk bij de politie. Daarvoor gebruikte hij het lieveheersbeestje Cocci, die ook figureert in zijn tweets.

De dochter van een collega uit Limburg, Elin Kasper, heeft de tekening op de kaft gemaakt.  

Burgemeester Jolanda de Witte is trots op het boek: “Het is een prachtige Albrandswaardse creatie waarvoor wijkagent Jan zijn ervaringen tijdens zijn werk heeft gebruikt. Ik ben er trots op dat dit in Albrandswaard is gemaakt en hoop dat veel kinderen kennis zullen maken met de avonturen van Cocci en Jan.”

Binnenkort brengt Jan Waasdorp een bezoek aan de kinderen die de tekeningen in het boekje hebben gemaakt.

Het boekje is te bestellen via coccibijdepolitie@gmail.com en kost € 3,00. Het drukwerk is verricht door de drukker van politie-eenheid Rotterdam. Daardoor is de volledige opbrengst van het boek beschikbaar voor de stichting Het Vergeten Kind. Die zet zich in voor de circa 100.000 kinderen in Nederland die zich vergeten voelen, zijn verwaarloosd of mishandeld. De organisatie strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen. Dit doet Het Vergeten Kind door de kinderen positieve ervaringen te laten beleven met échte aandacht, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en ze weer zelfvertrouwen krijgen.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *