Burgemeester Jolanda de Witte: “Laten we met elkaar in gesprek blijven juist op de momenten dat het moeilijk wordt.”

De gemeente Albrandswaard hield op maandag 8 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Huis van Albrandswaard. Samen met alle aanwezigen bracht burgemeester Jolanda de Witte een toost uit op het nieuwe jaar.
Burgemeester Jolanda de Witte brengt een toast uit – Foto: Gemeente Albrandswaard

In haar nieuwjaarstoespraak deed de burgemeester de oproep om met elkaar in gesprek te blijven, juist op de momenten dat het moeilijk wordt: “Dat hebben wij als samenleving nodig. Een samenleving die steeds, ook wanneer het moeilijk wordt en de standpunten ver uiteen liggen, de gelegenheid biedt tot gedachtewisseling tussen burgers, bestuurders en professionals om samen te komen tot dat wat recht doet aan wat er speelt.”

De burgemeester gaf als voorbeeld de keuzes die het gemeentebestuur van Albrandswaard moet maken: “Het bestuur heeft de verantwoordelijkheid de verschillende belangen goed te wegen bij hun besluiten. En dat zijn soms complexe besluiten met veel belanghebbenden. Besluiten nemen over het Hof van Poortugaal, sportcomplex de Omloop, het bouwen van woningen voor wie dan ook permanent of via flexwoningen, blijft lastig voor iedereen. De verbinding behouden, ook als je het niet met elkaar eens bent, dat is de kunst en de opdracht.”

Ze sprak de wens uit dat we in het nieuwe jaar het beste uit onszelf en elkaar halen. “Laten we omzien naar de mensen die onze steun nodig hebben. En met elkaar in gesprek blijven, juist en vooral op de momenten dat dat te moeilijk lijkt.”

Onrust in Portland en Poortugaal tijdens jaarwisseling onacceptabel

Ook verwees de burgemeester naar de onrust in Portland en Poortugaal waar tijdens de jaarwisseling veel vuurwerk overlast en vernielingen werden veroorzaakt door groepen jongeren: “Het is onacceptabel wat hier gebeurd is. Deze onrust heeft grote impact gehad op de omwonenden. De school zit met vernielingen die moeten worden gerepareerd voordat de school vandaag open ging. Politieagenten, boa’s en andere door ons ingezette beveiligers voelden zich niet veilig.”

Lees hier de hele nieuwjaarstoespraak van burgemeester de Witte.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *