Burgemeester installeert Jasmijn van Hensbergen als nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Tijdens de raadsvergadering op maandag 4 juli installeert burgemeester Jolanda de Witte de 11-jarige Jasmijn van Hensbergen uit Rhoon als de kinderburgemeester 2022-2023 van Albrandswaard. Jasmijn volgt Femke Tempelman op die afgelopen schooljaar kinderburgemeester was van Albrandswaard. De installatie is live te volgen via de video kanalen van RTV Albrandswaard.

Jasmijn heeft tijdens haar sollicitatie verteld dat ze vooral met alle kinderen wil praten over onderwerpen als verkeersveiligheid en activiteiten voor jongeren. “Samen kunnen we dan kijken hoe onze generatie kan zorgen dat onze gemeente mooi, gezellig en schoon blijft.”

De nieuwe kinderburgemeester is gekozen uit in totaal 7 aanmeldingen. Er zijn 4 kandidaten geselecteerd die zich hebben kunnen voorstellen aan een selectiecommissie bestaande uit de huidige kinderburgemeester Femke Tempelman, burgemeester Jolanda de Witte en raadslid Saskia Kooijman – Castelijns.

Betrekken van jeugd

Elk jaar stelt de gemeente Albrandswaard een nieuwe kinderburgemeester aan. Die is heel belangrijk voor het betrekken van de jeugd bij de gemeente. De kinderburgemeester deelt zijn of haar ideeën en wensen met de burgemeester en bedenkt zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder gaat de kinderburgemeester met de burgemeester mee naar activiteiten. Bij sommige activiteiten mag de kinderburgemeester een toespraak houden.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.