Burgemeester de Witte niet blij met aanwijzing voor tijdelijke noodopvang voor maximaal 40 asielzoekers op parkeerplaats ‘De Rode Boog’ in Rhoon-Portland.

ALBRANDSWAARD – De gemeente Albrandswaard zorgt voor een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers op de Zevenmeet te Rhoon, beter bekend als parkeerplaats ‘de rode boog’. De opvang biedt plaats aan maximaal 40 mensen en duurt naar verwachting vier maanden.

De regering heeft de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR)  opgedragen vijfhonderd tijdelijke opvangplaatsen te verzorgen voor asielzoekers. Dit omdat er in Nederland een acuut tekort is ontstaan aan opvangplaatsen voor asielzoekers. De gemeente Rotterdam vangt 250 mensen op, de overige 250 worden opgevangen door de gemeenten in de regio.  Ook de gemeente  Albrandswaard is verplicht een locatie voor tijdelijke noodopvang aan te wijzen.

Burgemeester Jolanda de Witte vindt de manier waarop de verplichting vanuit het Rijk  aan  gemeenten wordt opgelegd onwenselijk: “College en gemeenteraad worden buitenspel  gezet met een verplichting die haast willekeurig bij enkele gemeenten lijkt te worden neergelegd. Tegelijkertijd voel ik de zorg voor de tijdelijke bewoners van de acute noodopvang. Daarom is naar een plek gezocht die geschikt is als locatie voor de tijdelijke noodopvang van de gezinnen die we tijdelijk gaan huisvesten.

Realisatie noodopvang

Hoe de noodopvang er precies uit komt te zien wordt nog uitgewerkt. Burgemeester De Witte: “We gaan de noodopvang zo goed mogelijk realiseren, zowel voor de asielzoekers als voor de omwonenden.” Bij aankomst in Albrandswaard worden de asielzoekers begeleid door medewerkers van het COA.

Digitaal spreekuur

Omwonenden van de toekomstige noodopvang worden per brief door de gemeente geïnformeerd. De  gemeente Albrandswaard houdt een digitaal spreekuur op dinsdag 11 en woensdag 12 januari tussen 16:00 uur en 18:00 uur voor iedereen die vragen heeft.  Aanmelden voor dit spreekuur kan door een mail te sturen naar noodopvang@albrandswaard.nl

(Visited 105 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *