Brand in garagebedrijf Wilhelminahaven Vlaardingen

VLAARDINGEN – In een garagebedrijf aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is een forse brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij. De brandweer is ter plaatse. Dit meldt Rijnmondveilig.nl

Tegelijk met het versturen van de eerste NL Alert om 9.20 uur is door de meldkamer op afstand ook de ventilatie van alle aangesloten gebouwen in de omgeving uitgeschakeld. Dit betreft vooral Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis, Rhoon en een deel van Rozenburg.

Bij de bestrijding van de brand is de brandweer ook druk met het controleren van woningen in het blok dat bij de brand is betrokken. Hierbij zijn twee mensen met een autoladder gered. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoeven niet naar het ziekenhuis.

Bij de brand hebben drie mensen rook binnengekregen. Deze drie personen zijn door ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Een tweede NL Alert is verstuurd om ook iedereen in Spijkenisse voldoende te informeren. Het advies blijft staan: Bij last sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

Er zijn veel vragen over de rook en de stank. Deze overlast kan per straat of wijk verschillen. Maak zelf een inschatting of je last van de rook/stank ervaart. Bij last, ga dan naar binnen en sluit ramen en deuren. Schakel ventilatiesystemen uit.

(Visited 227 times, 1 visits today)