Bomenkap Johannapolder uitgesteld

De geplande bomenkap in de Johannapolder wordt uitgesteld. ,,We willen eerst weten wat de kap voor gevolgen heeft voor de natuur”, verklaart wethouder Martijn Heezen. Het besluit is genomen door het bestuur van Natuur en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ). 

In de Johannapolder zijn essen gemarkeerd met een oranje stip. Deze bomen zijn getroffen door de Essentaksterfte, die in Nederland al ruim tien jaar op grote schaal toeslaat. De Essentaksterfte is een agressieve schimmelziekte waarvan bomen niet herstellen.

,,Momenteel is onduidelijk wat de gevolgen van de bomenkap zijn voor het gehele gebied”, aldus de wethouder. ,,We willen eerst komen met een plan waar noodzakelijk onderhoud goed is onderbouwd. Daarbij staat voorop dat het onderhoud wordt uitgevoerd op een manier waarbij de natuur zo min mogelijk schade wordt aangericht.”

Bomen die zijn aangetast door de ziekte kunnen een risico gaan vormen voor de bezoekers van het gebied. De zieke essen worden de komende tijd extra in de gaten gehouden en indien nodig verwijderd.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *