Boek ” Verbonden op Afstand ” gepresenteerd

Op maandag 21 juni, de langste dag van het jaar, vond de presentatie plaats van het boek
“Verbonden op afstand”.

Het boek is een bundeling van helende verhalen geschreven door de geestelijk verzorgers Anja Bruikers-Koel en Marijke Verzendaal. Zij schrijven hoe zij het werk als geestelijk verzorger in een verpleeghuis ten tijde van de coronacrisis opnieuw moesten uitvinden. Het zijn de verhalen over mensen zoals jij en ik, die met elkaar wonen, werken, leven en ook sterven. Wanneer het coronavirus alle deuren dicht lijkt te gooien, zien zij toch hoop, liefde, troost en nabijheid op de moeilijke weg die ze gaan. De letterlijke afstand die in stand gehouden moest worden, probeerden zij met vallen en opstaan te overbruggen. Ze verbonden (zich met) de mens in verdriet, rouw en eenzaamheid. Al gaandeweg ontdekten zij nieuwe rituelen en gebruiken die, ook op afstand, een heilzame werking hadden.

Het boek is gemaakt als een “omdraaiboek”, in het midden komen de verhalen samen in een gedeelte waarin leerpunten gegeven worden, die inzetbaar zijn in iedere bestaanscrisis.

De presentatie had een ingetogen en dankbaar karakter. De uitgever Leo Fijen gaf een korte toelichting, waarna de schrijfster beiden een eigen verhaal voorlazen.

Nico van der Leer gaf daarna een lezing over zinvolle zorg. Er waren vertegenwoordigers aanwezig van de beide zorgorganisaties waar de schrijfster werkzaam zijn. Door een sponsering van hen, als mede door sponsorgelden van TotaalVERS, Van Leeuwen Rietberg Stichting, Altronic wordt het mogelijk dat alle medewerkers van De Blije Borg en Argos Zorggroep – Breede Vliet- Meeuwenhof een exemplaar van het boek ontvangen.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *