Bewoner Albrandswaard besmet met Coronavirus

Uit testen blijkt dat vier inwoners uit de Rotterdamse regio besmet zijn geraakt met het Coronavirus tijdens hun recente reis naar Noord-Italië. Het gaat om drie Rotterdammers en één inwoner van Albrandswaard. Dat meldt GGD Rotterdam Rijnmond zondag op haar website.

De gemeente Albrandswaard wordt door de GGD Rotterdam Rijnmond geïnformeerd over de stand van zaken binnen onze regio.

Voor actuele informatie verwijzen wij u daarom graag naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 030 – 274 91 11.

Het totaal aantal besmettingen in de Rotterdamse GGD-regio staat hiermee op achttien plus twee in de Hoeksche Waard.

Voor Albrandswaard is het de eerste besmetting. Alle vier zitten in thuisisolatie, wat betekent dat zij milde klachten hebben en geen ziekenhuiszorg nodig hebben.

Ook in Lansingerland (2), Westvoorne (1) en Ridderkerk (1) zitten reizigers naar Noord-Italië ziek door het Coronavirus thuis in isolatie.

Waarschijnlijk waren zij allen een week geleden in de voorjaarsvakantie op vakantie in de regio. Dit was nog voor het negatieve reisadvies voor reizen die niet noodzakelijk zijn. De incubatietijd van corona is maximaal twee weken.

(Visited 3.672 times, 1 visits today)