Bestuur van basisschool De Grote Reis viert 150-jarig jubileum 

Rhoon – Vandaag viert de RVKO, de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek onderwijs waar basisschool De Grote Reis onderdeel van is, met al haar medewerkers het honderdvijftigjarig bestaan.

De dag begon met een viering in de Laurenskerk in hartje Rotterdam en in de middag denken alle 2400 collega’s op ludieke wijze mee over de strategie voor de komende vier jaar. Daarna wordt de dag feestelijk afgesloten.

Om de feestvreugde breed te delen ontvangen alle 21.000 leerlingen een persoonlijk cadeautje.Ton Groot Zwaaftink, voorzitter van het College van Bestuur: “Bij de RVKO draait het om de eigenwijsheid van onze mensen.

De systemen zijn allemaal prima op orde, maar het werkelijke succes wordt bepaald door de professionals die dagelijks met de kinderen werken. Dwars door 3 eeuwen heen hebben onze medewerkers, door zelf na te denken gebouwd aan een stevig fundament voor goed onderwijs.”Eigenwijs onderwijs voor iedereen

In 1873 voelde oprichter J.W. Thompson zich geroepen om onderwijs aan achtergestelde katholieke jongens mogelijk te maken, die toen voornamelijk in fabrieken werkten. Hij stichtte de Vereniging en was de eerste van velen die zich met hart en ziel voor de leerlingen van de RVKO heeft ingezet. 
De Grote Reis Rhoon – Portland
(Visited 124 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *