Bas Boender neemt ontslag als wethouder

Bas Boender van Leefbaar Albrandswaard heeft vandaag ontslag genomen als wethouder van Albrandswaard. Hij beëindigde zijn wethouderschap omdat hij zich minder thuis voelde bij het politieke debat dan hij vooraf had ingeschat. Boender was portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Wonen. Dat meldt de gemeente Albrandswaard in een persbericht.

Tijdens de collegevergadering van vandaag (28 januari) heeft Bas Boender zijn besluit gedeeld met de overige collegeleden. Hij heeft ook meegedeeld dat hij zijn ontslag als wethouder van Albrandswaard indient met onmiddellijke ingang.

In zijn periode als wethouder heeft Bas Boender veel resultaten geboekt, zoals de realisatie van appartementengebouw Basita, de transformatie van het APL- kantoorgebouw naar een wooncomplex, het vlottrekken van project ’t Spui en de oplevering van nieuwbouwproject De Hooghe Heerlyckheid

Ook het ondertekenen van nieuwe regionale woningmarktafspraken was een belangrijk ijkpunt voor de toekomst van de woningbouw in Albrandswaard en de positie in de regio.

Bas Boender: “Soms lopen dingen anders dan je verwacht of hoopt. Maar de contacten met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers hebben mij veel voldoening gegeven. Het wethouderschap is zondermeer een unieke ervaring geweest in mijn loopbaan. Ik bedank de leden van de gemeenteraad en het college voor de samenwerking. Ook de medewerkers van de ambtelijke organisatie wil ik bedanken voor hun niet aflatende ondersteuning.”

De wethouders Mieke van Ginkel, Marco Goedknegt en Martijn Heezen nemen de taken van Bas Boender over tot de gemeenteraad een andere wethouder benoemt.

(Visited 326 times, 1 visits today)