Avondklok gaat vanavond in

 De Tweede Kamer heeft ingestemd met een avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur. Vanaf vandaag, zaterdag 23 januari , mag in dat tijdvak niemand zich op straat of op andere openbare plekken begeven. Albrandswaarders die vragen hebben over de avondklok en uitzonderingen hierop kunnen terecht bij www.rijksoverheid.nl/avondklok en telefonisch bij het landelijk informatienummer 0800-1351.

Burgemeester Jolanda de Witte over de avondklok: “De avondklok is een zeer ingrijpende maatregel. Hoewel ook in Albrandswaard het aantal besmettingen de afgelopen weken is gedaald is de vrees van het kabinet dat door de Britse variant van het coronavirus het aantal besmettingen toch weer zal stijgen. De avondklok moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten zodat daarmee de kans op besmettingen kleiner wordt. De boodschap voor ons allemaal is duidelijk: blijf zoveel mogelijk thuis! We houden als gemeente nadrukkelijk het effect van de avondklok op onze lokale samenleving in de gaten. Ik roep iedereen op om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen om de maatregel vol te houden. We krijgen het virus eronder! Het voorjaar en het vaccin zijn in aantocht. Dat is iets om naar uit te kijken en straks kunnen we met elkaar onze herwonnen vrijheden vieren. Tot het zo ver is, houden we vol met elkaar.”

Cruciale beroepen, mantelzorg en noodzakelijke overheidsprocessen moeten 24/7 door kunnen gaan, ook in de periode dat de avondklok geldt. Het kabinet heeft daarom een aantal uitzonderingen vastgesteld voor wie de avondklok niet geldt. Daarvan hebben sommigen een (werkgevers)verklaring nodig, anderen niet. Het precieze overzicht van uitzonderingen staat op www.rijksoverheid.nl.

Op www.rijksoverheid.nl/avondklok staat onder andere het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ die iemand moet kunnen overleggen als hij of zij (voor noodgevallen) toch tussen 21.00 en 04.30 uur naar buiten moet. De verklaring kunt u digitaal of op papier laten zien. Voor mensen die de verklaring op papier bij zich willen hebben, maar deze niet kunnen printen, geldt dat zij deze vanaf maandag bij het gemeentehuis kunnen ophalen.

De avondklok geldt in principe tot 10 februari, 04.30 uur. Wie zich niet aan de maatregel houdt, kan een boete van 95 euro krijgen.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *