Albrandswaardse steun tegen Spaans hondenleed

Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden.

Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt er amper gehandhaafd en doet de Spaanse politiek en politie vrijwel niets om een einde te maken aan de misstanden. Het lot van de honden ligt helemaal in handen van burgers die georganiseerd vanuit een shelter of privé de dieren vangen, verzorgen én op zoek gaan naar een gouden mandje. Dit gouden mandje staat veelal in het in het buitenland.

De Albrandswaardse Cathalina is hostvrouw van de Spaanse honden die ter adoptie via Greyhounds Rescue Holland naar Nederland komen. Daarnaast probeert zij de shelters in Spanje te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Cathalina: “de goederen die wij inzamelen gaan weer mee terug naar Spanje”. Heb je dekens, handdoeken, hondenmanden, riemen, voerbakken, voer enz. waar je zelf geen behoefte meer aan hebt? Cathalina verzamelt dit alles namens de stichting en zij zorgen dat het daar terecht komt waar de nood hoog is. “Op deze manier leveren we een kleine bijdrage aan het verminderen van het dierenleed en maken we het werk van de vrijwilligers in de shelters iets eenvoudiger”, aldus de gepassioneerde Albrandswaardse .

Mocht u spullen willen doneren stuur dan even een mail met uw telefoonnummer onder vermelding van Bijdrage Spanje naar: pecmat@kabelfoon.nl Dan nemen ze zo spoedig mogelijk contact met u op.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *