‘Albrandswaard Sport’ zaterdag weer van start – sv Poortugaal – Spijkenisse wedstrijd van de week

Sportvrienden,

Hij is bijna weer voorbij, die mooie zomer. Ik hoop dat eenieder ervan genoten heeft en nog belangrijker: uitgerust is, want er staat ons op diverse vlakken weer een nieuw seizoen te wachten. Dat geldt zeker ook voor het sportgebeuren. De diverse verenigingen zijn er zich alweer op aan het voorbereiden en sommige regio voetbalclubs zijn zelfs al in competitieverband gestart.

Zo heeft Barendrecht in de 3e Div. A er alweer 2 wedstrijden op zitten, die beiden overigens gewonnen werden. Een heel wat betere start dan het vorig jaar en wellicht de voorbode voor een mooi seizoen. Wat dat betreft wacht er zaterdag weer een nieuwe uitdaging als men thuis het op de 4e plaats staande SteDoCo op bezoek krijgt. Een overwinning zou de zaak dan ook alleen maar nog rooskleurig maken. We houden het er dan ook maar op dat de punten op de Bongerd blijven.

De twee 4e Divisionisten A oftewel de vroegere hoofdklassers Smitshoek en Poortugaal hebben nog maar 1 wedstrijd achter de rug, die door beiden helaas verloren werd. Een slechte start dus, die als het kan maar snel uitgewist moet worden door een overwinning komende zaterdag! Smitshoek moet daarvoor op bezoek bij De Dijk in Amsterdam, die ook zijn eerste wedstrijd verloor. Voor beiden een belangrijk treffen dus, waarbij ik Smitshoek de beste kansen toedicht.

Poortugaal moet het thuis opnemen tegen Spijkenisse die vorige week op eigen terrein van datzelfde De Dijk won. Alle reden voor de ploeg van Peter Klomp om extra gemotiveerd aan de start te verschijnen, want nog een nederlaag betekent dat zij al vroeg in het seizoen aan een inhaalrace moeten beginnen.

Hoe dat uit gaat pakken, gaan we live verslag van doen in onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar ervan mag verzorgen.

Gewoontegetrouw starten verder alle clubs uitkomend in de 1e klasse en lager zaterdag met de 1e ronde van de bekercompetitie. Dat gebeurt in een poule verband van 4 clubs die elkaar 1 keer ontmoeten en waarbij alleen de poulewinnaars doorgaan naar de volgende ronde. Hieraan doen onze vijf overige regioclubs mee.

Waarbij er zelfs twee elkaar ontmoeten als Rhoon thuis het naar de zaterdagafdeling verhuisde Meeuwenplaat op bezoek krijgt. Een in diverse opzichten leuke en aantrekkelijke wedstrijd om te kijken, hoe beiden ervoor staan en wat o.a.  het verschil is tussen de zondag 2e klasse waaruit de Meeuwenplaters  afkomstig zijn en de huidige zaterdag 3e klasse, waarin Rhoon uitkomt. Ook daar zijn we dan ook live bij aanwezig met Dick van der Meer als verslaggever.

Rijnmond H. Sport speelt eveneens thuis en wel tegen CKC, terwijl WCR op bezoek gaat bij Bolnes en Pernis uit moet tegen Egelantier Boys, de ploeg die er mede voor zorgde dat zij en niet Pernis zich kon handhaven in de 4e klasse. Een mooie gelegenheid om zich sportief te revancheren!

Allemaal interessante ontmoetingen dus, die een eerste indicatie vormen hoe de teams ervoor staan. Mocht u niet in staat zijn om één van deze wedstrijden te bezoeken, dan kunt u zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur als vanouds weer afstemmen op ons sportprogramma.  Vanuit de studio houdt de presentator van dienst Mark Hotting alle ander wedstridjen voor u bij, terwijl Hans Martens voor de techniek en muziek zorgt. Kortom we gaan er een mooie seizoenstart van maken.

Groet en veel luisterplezier!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 17 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *