Albrandswaard sport ook buiten rookvrij

Albrandswaard wil dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien. Daarom is het goed dat zij zo min mogelijk worden geconfronteerd met roken. In Albrandswaard zijn sportverenigingen daarom bezig helemaal rookvrij te worden, ook buiten de sportkantine.

Wethouder Mario Bianchi: “Sporten en roken gaat niet samen. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Ook Albrandswaard streeft naar een rookvrije generatie. We willen een gezonde leefstijl bevorderen en kinderen en jongeren gezond laten opgroeien. Daarom zijn we blij met initiatieven van sportverenigingen om helemaal rookvrij te worden, ook buiten de kantine.’’

Sportverenigingen

Sportverenigingen in Albrandswaard hebben al rookvrije sportkantines. De volgende stap is dat ook in de buitenruimte niet meer gerookt wordt, dus ook niet langs de velden. Ook Tennisvereniging Rhoon is een van de sportverenigingen die helemaal rookvrij wordt. Het bord ‘Rookvrije generatie’ geeft dit aan. De ervaring bij sportverenigingen die hiermee al eerder begonnen zijn, zijn positief. Verenigingen die meedoen krijgen een bidonvuller van de gemeente en het Akkoord van Albrandswaard.

Rookvrije generatie

Albrandswaard spant zich in om een gezonde leefstijl te bevorderen en kinderen en jongeren gezond te laten opgroeien. Daarom doet de gemeente mee aan het landelijke actieplan ’Rookvrije generatie’. Ieder kind moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien: in een omgeving waarin het niet verleid wordt om te gaan roken. De gemeente wil daarom graag dat kinderen en jongeren in Albrandswaard op en rondom openbare plekken niet meer geconfronteerd worden met rokers.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *