Albrandswaard rijdt bovengemiddeld elektrisch

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Albrandswaard? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

In Albrandswaard staan 12757 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 171 (1,34%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 179 (1,40%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Albrandswaard wordt dus 2,74% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

In de gemeente Albrandswaard zijn er zijn er in totaal 138 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

  • Er zijn 96 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
  • Er zijn 32 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.
  • Op dit moment zijn er 10 snellaadpunten beschikbaar in Albrandswaard.

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,39%. Dat betekent dat er 3 elektrische auto’s per laadpaal in Albrandswaard zijn. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Albrandswaard overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *