Albrandswaard aangesloten bij leerwerk akkoord

Het Leerwerkakkoord Transport & Logistiek, Personenvervoer en Binnenvaart is op 27 november ondertekend door een groot aantal partijen in de regio Rotterdam-Rijnmond. In het Leerwerkakkoord is ook de nieuwe opleiding ‘Entree tot de haven’ opgenomen. De gemeente Albrandswaard is aangesloten bij het Leerwerkakkoord en wethouder Mieke van Ginkel is zeer positief over deze stap. ,,We hopen hiermee meer inwoners, die nu zonder baan of in de bijstand zitten, aan het werk of aan een opleiding naar werk te kunnen helpen.”

,,Juist door de ligging van Albrandswaard denken we dat dit akkoord voor bedrijven én werkzoekenden uit onze gemeente zeer passend is. Het is een mooie basis om mensen op te leiden in de Transport & Logistiek, Personenvervoer en Binnenvaart”, reageert de wethouder.

Toekomstbestendig
Het Leerwerkakkoord Transport & Logistiek, Personenvervoer en Binnenvaart vertegenwoordigt sectoren waarin Nederland een vooraanstaande positie heeft, ook wereldwijd. De komende jaren zal de werkgelegenheid binnen de sectoren verder groeien. Om toekomstbestendig te blijven, slaan tien organisaties in de arbeidsmarkt regio Rijnmond de handen ineen, samen met het onderwijs en gemeenten. Het is de bedoeling dat er de komende vijf jaar 2200 mensen in de regio via deze weg worden begeleid naar werk en scholing in deze sectoren.

Trajecten
Er komen onder meer trajecten voor het opleiden van meer matrozen en schippers en er komt opleidingssubsidie voor vrachtwagenchauffeurs en mensen in het personen- en goederenvervoer. Verder gaan bedrijven uit betrokken sectoren jaarlijks 150 mensen uit de bijstand een baan aanbieden.

Meer informatie is te vinden op www.leerwerkakkoord.nl

(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *