Albrandswaard in top energie-labels

Bij 43,4 procent van de woningen in Zuid-Holland is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Zuid-Hollandse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

Vattenfall maakte voor ruim 1 miljoen Zuid-Hollandse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Zuid-Hollandse woningen verbeterden van label C naar B (65.117 keer), maar ook een ophoging van E naar D (64.465 keer) en van E naar C (54.505 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Zuid-Holland van D naar C.

In de gemeente Lansingerland zijn momenteel de meest energiezuinige woningen te vinden van Zuid-Holland. Ook in Pijnacker-Nootdorp, Barendrecht, Albrandswaard en Hendrik-Ido-ambacht zijn huizen relatief duurzaam. Dit zijn de enige gemeenten binnen de provinciegrenzen met gemiddeld definitief energielabel B

Op provinciaal niveau blijken huizen in Leidschendam-Voorburg en Schiedam juist het minst energiezuinig. In deze gemeenten scoren woningen gemiddeld gezien niet hoger dan energielabel D. Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen op https://www.vattenfall.nl/kennis/energielabel-woning/onderzoek 

Om de doelen van het Klimaatakkoord van 2019 te halen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Daarbij hoort dan ook een verbetering van het energielabel.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.