Albrandswaard Actief van start

ALBRANDSWAARD – Vrijdagavond is Albrandswaard Actief van start gegaan. Dit gebeurde in de grote tent van Griendpop op het parkeerterrein bij Tasman. ,,Meteen een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken”, zei Tjeerd van Rossum. ,,De tent staat er nu toch, dus we kunnen deze activiteit meteen met Griendpop combineren.” Dit meldt De Schakel Albrandswaard.

De afgelopen periode heeft de kopgroep van Het Akkoord van Albrandswaard hard gewerkt om het activiteitenplatform www.albrandswaardactief.nl vorm te geven. Om te vieren dat het klaar is en om alle verenigingen en culturele instellingen te laten weten dat ze nog steeds mee kunnen doen, werd deze avond georganiseerd.

Wethouders Mieke van Ginkel en Mario Binchi mochten Albrandswaard Actief aftrappen door op een shakefiets te stappen en net zolang te trappen tot de smoothies goed waren.

Wethouders Bianchi en van Ginkel fietsen voor de Smoothy – Foto Herman ten Broeke

Mieke van Ginkel: ,,Deze website bied onze inwoners in één oogopslag een breed scala aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en creativiteit. Veel verenigingen en organisaties.hebben hieraan bijgedragen. Actief zijn en in contact zijn met anderen bevorderd het gevoel van gelukkig zijn en dat is wat we graag willen. Soms is het best moeilijk om lichaam en hoofd in beweging te houden. Volgens de laatste cijfers van de GGD ervaart 84 procent van de volwassenen in Albrandswaard hun gezondheid als zeer goed. De levensverwachting is relatief hoog, namelijk 83 jaar ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 81 jaar. U begrijpt dit gaat niet vanzelf, daarom moeten we blijven investeren in een gezonde leefstijl voor iedereen.”

Mario Binchi: ,,Sport is belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Zowel voor het opbouwen van sociale relaties als verbinding in de samenleving is sport essentieel. Sport verbind en bindt. We hebben een rijk verenigingsleven in Albrandswaard. Samen moeten we ervoor blijven zorgen dat iedereen mee kan blijven doen. In Albrandswaard is er voor iedereen wel iets te doen. Er zijn buurtportcoaches die mensen op weg kunnen helpen en er zijn regelingen voor mensen met minder geld om toch te kunnen sporten. De verenigingen hebben elkaar nodig om te kunnen blijven groeien. het akkoord van Albrandswaard brengt de verenigingen dichter bij elkaar. Samenwerken is cruciaal. Samen kunnen we nog meer bijdragen aan het verenigingsleven.”

Op 12 oktober is het nieuwe sport-en cultuurcafé. Alle verenigingen uit Albrandswaard kunnen meedoen aan het Akkoord van Albrandswaard.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *