Aardappeldag op ‘De Buytenhof’

Zaterdag 10 augustus bent u van 10.00 -16.00 uur van harte welkom op de aardappeldag van ‘De Buytenhof’ in Rhoon. De aardappels worden door de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunnen kinderenen volwassenen de aardappels zelf oprapen. Na het rapen kunnen kinderen meedoen aan een workshop friet bakken. Ze mogen zelf aardappelen wassen en onder begeleiding snijden. De boer bakt er vervolgens heerlijke verse patat van. Een educatief uitje voor kinderen, leuk, leerzaam en smakelijk.

De aardappels zijn van het ras Alouette. Ze hebben een rode schil en geel vruchtvlees. De Alouette is resistent tegen de aardappelziekte phytoftera en kan dus goed worden geteeld zonder chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De Alouette is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knoflook en rozemarijn of te poffen of frituren.

Tijdens de aardappeldag is de bloemenpluktuin ook geopend. Meer informatie over onze activiteiten vindt u op onze website, facebookpagina en instagram

(Visited 31 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *