Aandacht voor ‘Wereld Galgo Dag’ in ‘Albrandswaard Lokaal’

Vrijdagmiddag 4 februari om 17:15 spreekt presentator Herman Spijkers met Chantal Kotte van het platform GalgoPodenco over ‘Wereld Galgo Dag’. Zij legt uit wat de manifestatie in Nederland inhoudt die zondag 6 februari van 12.00 -16.00 uur wordt gehouden in Den Haag. Daar wordt een brief overhandigd aan de Spaanse ambassade. In deze brief wordt steun voor de Spaanse jachthonden gevraagd.

In Spanje zijn er op zondag manifestaties onder andere in Malaga waar Cathalina van den Heuvel bij aanwezig is. Zij geeft vrijdag rond 17:40 uur informatie over deze manifestaties in Albrandswaard Lokaal.

Zondag 6 februari is ‘Wereld Galgo dag’.. Een dag met speciale aandacht voor de behandeling van ‘jacht’honden in Spanje, die na het eindigen van het jachtseizoen op 1 februari in Spanje massaal worden gedumpt en gedood.

Foto: Facebook Cathalina van den Heuvel

De Albrandswaardse Cathalina en Caithlin van den Heuvel spannen zich al jaren in om de situatie van deze honden in Spanje te verbeteren. RTV Albrandswaard heeft tijdens een themaweek in november 2021 samen met hen uitgebreid aandacht besteed aan deze misstanden.

De manifestatie in Nederland is aanstaande zondag 6 februari van 12.00 -16.00 uur in Den Haag. Daar wordt een brief overhandigd aan de Spaanse ambassade. In deze brief wordt steun voor de Spaanse jachthonden gevraagd.

In Spanje zijn er zondag manifestaties in onder andere Malaga waar Cathalina van den Heuvel bij aanwezig is.

Meer info vindt u op: www.GalgoPodencoPlatform.org

(Visited 101 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *