76% woningen in Albrandswaard energiezuinig

Woningen in Albrandswaard hebben een relatief laag energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde. Op dit moment heeft 44,5% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 76,7% over een “groen” label (A, B of C). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde van 70%.

Op dit moment heeft 76,7% van de woningen in Albrandswaard een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C. Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort Albrandswaard beter ten opzichte van de rest van Nederland.

1.502 woningen (32,7%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Albrandswaard is label A (en A+ ++). 89 woningen (2%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.


1.502 woningen (32,7%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik

997 woningen (21,7%) hebben energielabel B: laag energieverbruik

1.028 woningen (22,3%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik

594 woningen (12,9%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik

292 woningen (6,3%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik

98 woningen (2,1%) hebben energielabel F: hoog energieverbruik

89 woningen (2%) hebben energielabel G: zeer hoog energieverbruik

Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur. Deze deskundige komt thuis langs, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit duurzame bronnen komt. Vervolgens wordt het energielabel vastgesteld en definitief geregistreerd. Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *